Dansk Skoleskaks spilside udvider

Dansk Skoleskaks spilside udvider

Dansk Skoleskaks spilside gennemgår for tiden en udvikling, hvor flere sjove og udviklende spil bliver tilgængelige for alle spilleglade børn. Seneste tiltag er mat-opgaver, hvor børnene lærer, hvordan der sættes mat i et spil skak. Samtidig udfordrer mat opgaverne børnene i forhold til problemløsning.

”Hovedformålet er at børnene lærer brikkernes gang på en lidt sjov måde. Det er den grundlæggende ide” siger Poul Rewitz, spiludvikler hos Dansk Skoleskak

Idémanden bag spillene er Lars Hansen, mens Poul Rewitz udvikler spillene til sitet. Poul har adskillige nye spil på tegnebrættet, som i løbet af foråret bliver tilgængelige. Heriblandt er spillet ”ridebanespringning”, hvor børnene lærer springerens færden på brættet, og selve opgaven fokuserer på problemløsning. I samme genre kommer spillene ”forhindringsløb” og ”labyrinter”, som har en lidt højere sværhedsgrad, der kan volde problemer for selv de garvede skakspillere.

Ydermere kan børnene se frem til at spille spil, der indeholder addition og subtraktion samt spillet ”tabeltræning”, som er Pouls favoritspil;

Her må man kun flytte brikkerne ved hjælp af eksempelvis fem tabellen, hvor man kombinerer tabellen med brikkens gangart, og det tror jeg, børnene vil synes er sjovt, samtidig med at det kræver koncentration fra børnenes side”

Fælles for spillene er, at de er tænkt som en sjov og anderledes måde at spille skak på, hvor børnene samtidig udvikler deres kompetencer indenfor bl.a. matematik samtidig med, at det styrker koncentrationen og indlæringsevnen.

Spillene bliver løbende tilgængelige på Skoleskaks hjemmeside www.skoleskak.dk/spil

For yderligere information kontakt Poul Rewitz via poul@skoleskak.dk

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat