Skoleskakmestre til London

Skoleskakmestre til London

skakkongernevejlematchDanmark sender efter en spændende skakmatch den bedste af to danmarksmestre afsted på en ‘all inclusive’ skoleskaktur til London for at forsvare de danske farver til ‘Yes2Chess’ i juli måned. Det var Skolen på Nyelandsvej på Frederiksberg, der trak det længste strå efter en flot match lørdag den 24. maj på Kirkebakkeskolen i Vejle.

Dansk Skoleskak bringer her en af de stolte forældres personlige beretning fra matchen:

De bedste af de bedste

Af Lars Kræmmer

Egentlig var det afgjort på forhånd, da de to skakhold tørnede sammen på neutral grund. Hver især havde de vundet et landsdækkende skakstævne for hold i år, og begge kunne derfor med rette kalde sig danmarksmestre. Problemet var bare, at der nu figurerede to danmarksmestre, og kun ét hold kunne inviteres med til det prestigefyldte, internationale stævne i London den 8. Juli. Der skulle træffes en beslutning, og derfor blev de to danmarksmestre opfordret til en indbyrdes dyst for at afgøre, hvilket hold var ”De bedste af de bedste!”.

Tidspunktet var sat til lørdag den 24. maj kl. 13.00. Den neutrale grund blev Kirkebakkeskolen i Vejle, som lå omtrent midt mellem Vestfjends Skole nær Skive og Skolen på Nyelandsvej, Frederiksberg. Tidligere på året havde Vestfjends vundet ”Skolernes Skakdag” og Nyelandsvej havde vundet ”Hold-DM i skak”. Denne dyst handlede hverken om ære eller pokaler, men ene og alene om retten til at repræsentere Danmark i London, hvor der skal kæmpes mod UK, Tyskland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige og USA.

Holdene havde ikke meget kendskab til hinanden, så det var med megen spænding og mystik, at de satte sig ved de fem brætter, og gav hinanden hånd for at sætte dysten i gang. Der blev spillet to runder med tredive minutters betænkningstid. Den første runde spillede alle juniorer lige og jævnt i begyndelsen, og det var svært at afgøre, hvem der stod bedst. Men lidt inde i spillet tegnede der sig dog en tendens: Nyelandsvej begyndte at stramme grebet, og på et tidspunkt så det ud til, at de skulle vinde 5-0. Pludselig blev Emil Skovgaard fra Nyelandsvej overrasket af et stærkt angreb fra Birgitte Jacobsen fra Vestfjends, som satte ham skakmat. Nyelandsvej måtte nøjes med 4-1 i første runde.

Efter en tiltrængt pause under sommersolen satte de unge fightere sig atter til brættet med fuld koncentration, alt imens nysgerrige forældre og trænere stod tavse og fulgte slagets gang. Vestfjends havde ikke tabt gejsten, og William Bay Aagaard fra Vestfjends slog igen med en remis mod Jacob Vincenti fra Nyelandsvej. Nu så det samtidigt også ud til, at der var en sejr på vej på førstebrættet, hvor Signe Sofie Bøss Sørensen fra Vestfjends var ved at få overtaget mod Andreas Skovgaard fra Nyelandsvej. Men så rakte hun ham en lillefinger, og han tog hele armen, da han gaflede hendes dronning med sin sidste officer, en snedig springer. Derefter vendte spillet og Andreas gik fra brættet som vinder.

De to dygtige hold bestod af:

Vestfjendsskolen, Skive:

  1.  bræt: Signe Sofie Bøss Sørensen
  2.  bræt: Birgitte Jacobsen
  3.  bræt: Jacob Schultz Svenningsen
  4.  bræt: Marius Bøss Sørensen
  5.  bræt: William Bay Aagaard

Skolen på Nyelandsvej, Frederiksberg:

  1.  bræt: Andreas Skovgaard
  2.  bræt: Emil Skovgaard
  3.  Sanshiro Komatsu Kræmmer
  4.  Kishichiro Komatsu Kræmmer
  5.  Jacob Vincenti

Efter to runder og ti spil talte resultatet sit klare sprog: Nyelandsvej vandt otte kampe og en remis. Vestfjends vandt en kamp og en remis. De to hold mødtes, og fik ti gode kampe, men tilbage stod kun ét sejrshold, der kunne kalde sig ”De bedste af de Bedste.”

Tak til Lars for den fine beretning, og et kæmpe tillykke til skoleskakkerne fra Skolen på Nyelandsvej. Vi glæder os til at fortælle om deres skaktur til London i juli.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat