Skoleskaklærer-uddannelse i Århus

Skoleskaklærer-uddannelse i Århus

Lærere og pædagoger udfordrer deres skakvidenDen eftertragtede skoleskaklærer-uddannelse, der bl.a. kan tages i Kulturhus Herredsvang i Århus d. 28/2-1/3 er åben for tilmelding HER.

Skoleskaklærer-uddannelsen løber over to dage og er et tilbud til lærere og pædagoger, der ønsker at blive rustet til at starte skoleskak op på deres skole/SFO, så endnu flere elever kan styrke deres intellektuelle og sociale kompetencer via skoleskak. På kurset tilbydes vejledning i opstart af skoleskak, hjælp til planlægning af undervisningsforløb og alternative aktiviteter.

Undervisningen bygger på aktiv deltagelse og uddannelsen kræver ikke forhåndskendskab til skak/skoleskak. Udover at blive indviet i skakreglerne vil deltagerne også prøve kræfter med sociale skakformer som f.eks. actionskak.

Som en del af uddannelsen får hver deltager lærermaterialer samt skakbrætter og -brikker til 20 elever, hvilket gør det nemt at tage de mange aktiviteter og læringsmetoder i brug umiddelbart efter uddannelsen. Undersøgelser fra flere lande har vist, at børn der lærer at spille skak, klarer sig bedre end andre skolebørn. Ifølge generalsekretær i Dansk Skoleskak, Mads Jacobsen, handler det ikke om, at eleverne bare skal lære at spille skoleskak – de skal tilbydes en anderledes tilgang til læring. Læs artiklen, “Skoleskak-lærere vil ikke sættes mat”, om uddannelsen på folkeskolen.dk.

Uddannelsen har høstet stor ros blandt tidligere deltagere, der tæller næsten 300 lærere og pædagoger fra hele landet. Vil du være en del af den innovative undervisningsmetode? Så tilmeld dig skoleskaklærer-uddannelsen her!

For mere info kontakt Tine Kamper Holbøll, 2425 5344 / tine@skoleskak.dk eller se www.skoleskak.dk/uddannelse.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat