Skoleskaklærer-uddannelserne i gang!

Skoleskaklærer-uddannelserne i gang!

Mandag og tirsdag i sidste uge mødtes over 20 lærere og pædagoger på skoleskaklærer-uddannelsen i København. Alle med samme formål – at blive i stand til at varetage en skoleskakklub og sætte skoleskak på skemaet!

Skoleskaklærer-uddannelsen er for alle, uanset skakkundskaber. Derfor indledes uddannelsen med en gennemgang af skakbrikkerne og deres egenskaber. Uddannelsen byder også på diskussion og planlægning af, hvordan man konkret får sat skoleskak på skemaet, ligesom deltagerne introduceres til alternative skakformer, såsom Bondeskak, Kondiskak, Peters Hjul og Frem-i-bussen-skak. I København var disse skoleskaklege et hit bland deltagerne, der fandt dem både lærerige og ikke mindst sjove.

Ideen med disse lege er, at deltagerne kan inddrage legen i undervisningen og bruge det som et  varierende og differentierende element i undervisningen. En af deltagerne udtalte i den forbindelse: ”Jeg har fundet ud af, der er rigtig mange gode måder at spille skoleskak på, hvor børnene fx også kan få rørt sig. Og så har jeg lært, hvordan man udfordrer dem, der kan lidt mere.”

Deltagerne i København var ovenud tilfredse med de to uddannelsesdage i skoleskakkens tegn og udover at være blevet bedre til at spille skoleskak, gav de fleste udtryk for, at de nu havde fået mod på at undervise i skoleskak: ”Det var rigtig godt! Jeg har lært, hvordan jeg skal lære fra mig og fået nogle redskaber til at sætte det i gang (læs: skoleskakken)”.

Skoleskaklærer-uddannelsen udbydes på 3. år og finder sted forskellige steder i Danmark. Uddannelsen i København var startskuddet for årets kommende uddannelser i Århus, København, Aalborg og Herning.

Vil du også med på en af vores uddannelser? Se hvor og hvornår uddannelserne finder sted her.

[nggallery id=65]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat