Skoleskaklærer-uddannelser i 2013

Skoleskaklærer-uddannelser i 2013

2012 bød på hele syv skoleskaklærer-uddannelser, hvor  næsten 100 lærere og pædagoger fra Bornholm, Herning, Aalborg, Aarhus og Københavns området blev opdateret på de pædagogiske metoder bag skoleskak. I 2013 afholdes uddannelsen i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Billund. På www.skakshoppen.dk kan du allerede nu bestille plads på den eftertragtede uddannelse.

Nina Steensen, lærer på Blågård Skole, om skoleskaklærer-uddannelsen;

Det har været super sjovt. Jeg har været med til undervisningen i skak på skolen for 2 år siden og med uddannelsen har man ligesom et helt andet perspektiv på hvad der er bag. Så nu kan jeg også gå ind og hjælpe når eleverne sidder om eftermiddagen og ikke kan komme videre.

Uddannelsen er et efteruddannelsestilbud til alle lærere og pædagoger, der ønsker at være en del af en landsdækkende innovativ undervisningsmetode. Efteruddannelsen løber over 2 dage, hvor lærere og pædagoger vil lære pædagogiske metoder til undervisning i skoleskak, planlægning af et skoleskak undervisningsforløb og alternative læringsaktiviteter.

Undervisningen bygger på aktiv deltagelse og uddannelsen kræver ikke forhåndskendskab til skak/skoleskak. Udover at blive indviet i skakreglerne vil deltagerne også prøve kræfter med sociale skakformer som fx actionskak.

Med efteruddannelsen er deltagerne rustet til at starte skoleskak op på deres skole/SFO, så endnu flere elever kan styrke deres intellektuelle og sociale kompetencer via skoleskak. Det gælder også de elever der kræver en ekstra indsats, da skoleskak samtidig styrker elevernes evne til at koncentrere sig, og derfor med fordel kan bruges som værktøj til forebyggende specialundervisning.

Uddannelsen har høstet stor ros blandt tidligere deltagere, der tæller næste 300 lærere og pædagoger fra hele landet. Læs folkeskolen.dk’ s anmeldelse af uddannelsen her.

Vil du være en del af den innovative undervisningsmetode? Så tilmeld dig skoleskaklærer-uddannelsen i 2013!

For mere info kontakt Tine Kamper Holbøll, 2425 5344 / tine@skoleskak.dk eller se www.skoleskak.dk/uddannelse..

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat