Skoleskaklærer-uddannelse i Herning

Skoleskaklærer-uddannelse i Herning

Arkivfoto

For pædagoger og lærere fra skoler rundt om i landet står dagen i dag og i morgen i videreuddannelsens tegn. De deltager nemlig i Dansk Skoleskaks roste skoleskaklærer-uddannelse, som disse dage afholdes i Herning. Her skal lærere og pædagoger fra fem skoler lære en masse om skoleskak og hvordan skoleskak kan bruges i undervisningen, samt få input til opstart af en lokal skoleskakklub. Se en oversigt over alle lokale skoleskakklubber her.

På netop dette kursus har mange af skolerne samme forudsætning for at deltage i skoleskaklærer-uddannelsen. De er nemlig del af Dansk Skoleskaks projekt ’Skoleskak på Ø-skoler’, som er et 3-årigt projekt der fokuserer på opstart af skoleskak på ø-skoler. Projektet omfatter 21 skoler, 15 øer og deltagelse af 750 elever samt 50 lærere og frivillige, der via deltagelse på skoleskaklærer-uddannelsen bliver skolerne  klædt bedst muligt på til at implementere skoleskak på deres skole.

Alle uanset kendskab til skoleskak, kan dog med fordel deltage i kurset, idet underviserne netop på uddannelsens førstedag indvier deltagerne i  skakbrikkernes basale funktioner, bagvedliggende taktik og strategi, samt forskellige typer skakaktiviteter såsom bondeskak og actionskak. På uddannelsens andendag indvies deltagerne i, hvordan skoleskak med stor gavn kan bruges som led i den forebyggende specialundervisning eller eksempelvis i matematikundervisningen. Her tages der særligt udgangspunkt i bogen ‘Skak+Mat’, der fokuserer på læring og leg gennem anderledes og sjove arbejdsopgaver. Grundlæggende for uddannelsen er, at alle deltagere tager hjem med gode idéer og konkrete redskaber til at implementere skoleskak på deres skole eller i SFO, uanset hvilke forudsætninger og behov deltagerne måtte have forud for kurset. Bestil gratis info-materiale om skoleskak her.

Uddannelsen afholdes løbende forskellige steder i landet og er som noget nyt i år kommet til Herning og Ålborg, hvor uddannelsen blev taget godt imod af deltagerne. Læs mere om skoleskaklærer-uddannelsen her, og se hvor og hvornår de næste uddannelser afholdes.

Læs også folkeskolen.dks anmeldelse af skoleskaklærer-uddannelsen via www.skoleskak.dk/uddannelse.

For yderligere information eller tilmelding kan du kontakte os på uddannelse@skoleskak.dk eller tlf. 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat