Skoleskakken på besøg i Valby

Skoleskakken på besøg i Valby

Vigerslev Allé Skole i Valby fik i mandags besøg af to undervisere fra Dansk Skoleskak i forbindelse med skolens featureuge om sport og natur. I ugens program havde skoleledelsen også fundet plads til det knap så fysiske, ældgamle brætspil. I den forbindelse blev Dansk Skoleskak bedt om at give deres bud på et undervisningsforløb.

Udover klassens normale underviser og de udsendte fra Dansk Skoleskak var der også troppet tre skakspillere fra den lokale Skakklub op (Valby Skakklub). Denne trio skulle ifølge planen stå for undervisningen resten af ugen med afsæt i Dansk skoleskaks undervisningsgang.

En klasse af blandede elever fra 6. og 8. klasse blev på fem lektioner introduceret til skakspillets historik og regler gennem de klassiske minigames; bondeskak og de ”tapre” riddere. Dagen blev afsluttet med det sociale ”dobbeltskak”.

Elever og lærere var alle glade og tilfredse efter en dejlig dag i skoleskakkens tegn. Hele featureugen igennem har Vigerslev Allés elever på skift fået et pusterum fra de fysiske sportsaktiviteter, men en ordentlig omgang hjernegymnastik gennem skoleskakken..

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat