Skoleskakuge på Orø

Skoleskakuge på Orø

Der blev regnet, målt, tænkt, spillet skoleskak og leget med udgangspunkt i tal og matematiske begreber, da Orø Skole holdt i forrige uge matematiktemauge. Skolen er med i projektet ’Skoleskak på Ø-Skoler’ som Orø har skudt i gang med masser af skoleskak! Alle elever spillede skoleskak hver dag og hele skolens elever deltog i fredagens afsluttende skoleskakturnering.

I løbet af ugen fik eleverne på Orø Skole øjnene op for, at matematik kan være så meget andet end træningsopgaver og ”kedelige” matematikbøger. Eleverne på Orø skole fik i løbet af matematiktemaugen spillet både bondeskak og rigtig skak.

I indskolingen blev der dystet rekordforsøg i, hvor hurtigt et slag bondeskak kan vindes. På Orø Skole skal der ikke mere end 17 sekunder til! Vinderne blev en pige fra 3. klasse, der intet kendte til skakspillet mandag morgen, men var blevet fantastisk dygtig torsdag, da der skulle dystes.

Det er ikke bare eleverne på Orø Skole der har haft en fantastisk uge med matematik og skoleskak også lærerne var begejstrede over ugen. “Vi har haft en super uge, det gik rigtig godt!” fortæller Sissel Gravgaard Steen-Nielsen, lærer Orø Skole, mens Line Kargo der også er lære på Orø Skole fortsætter:

“Som lærere noterede vi os hvilken ro der sænkede sig over eleverne, så snart skakbrættet blev fundet frem. Ikke mindst hos dem vi normalt betragter som urolige. Og de blev ikke trætte af aktiviteterne efter 20 min., som normalt er den tid man kan holde deres opmærksomhed fanget.”

På Orø Skole glæder de sig til at spille endnu mere skoleskak både på skolen og med de andre skoleskakklubber i nærheden.

Læs mere om projektet ’Skoleskak på Ø-Skoler’ som Orø Skole og Børnehus deltager i på skoleskak.dk/oskoler.

Billeder fra temaugen:

[nggallery id=51]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat