Skoleskakturneringer i Haderslev og Horsens

Skoleskakturneringer i Haderslev og Horsens

I både Haderslev og Horsens blev der i sidste uge afholdt store turneringer i skoleskak. Såvel elever, lærere som kommuner og lokale skakklubber støttede flot op om de to velbesøgte arrangementer.

REKORDMANGE SKOLER MED I HORSENS

I Vesthallen i Horsens var 150 elever i sidste uge samlet til stor turnering i skoleskak. På lange rækker var de mange børn og unge fra 0.-9. klasse bænket til kamp mod hinanden på de sort-hvide felter. Alt foregik i en næsten lydløs forsamling, beretter det lokale medie, Horsens Folkeblad, der havde en reporter på stedet.

Det er fjerde år i træk, at den lokale turnering afholdes. En af drivkrafterne bag organiseringen og afholdelsen af turneringen er Karin Andersen, der er pædagog og skoleskakansvarlig på Stensballeskolen, og til Horsens Folkeblad udtrykte hun begejstring over arrangementet: “Før var vi kun tre skoler i kommunemesterskaberne, nu er vi fem, det er fantastisk,” siger Karin Andersen.

Folkebladets udsendte reporter talte også med en af de skoleskak-spillende elever til turneringen, Robert Lervad Lundø fra 0.b på Stensballeskolen, hvis begejstring for skoleskak må siges at være stor: “I stedet for godnathistorier, spiller jeg med min far. Jeg har spillet megamange gange – mindst 20,” siger seks-årige Robert Lervad Lundø.

Til spørgsmålet om, hvad skoleskak kan i undervisningen af elever i grundskolen, svarer Karin Andersen: “De får respekt for hinanden og fordyber sig. Fordybelse er meget vigtigt for undervisningen i dagligdagen, og vi bruger ordene fra skak. Vi har for eksempel noget, der hedder skak-ro, så ved de godt, de skal bruge stillestemmer.”

Læs artiklen fra Horsens Folkeblad.

Fem skoler havde sendt i alt 150 elever til skoleskak-turnering på Stensballeskolen.
Foto: Morten Pape

STOR KOMMUNAL SKAKDAG I HADERSLEV

I Haderslev blev der den 3. og 4. oktober afholdt fælles skakdag på Sct. Severin Skole. Elever fra 3., 4., 5. og 6. klassetrin på fem skoler i Haderslev Kommune deltog i dagen.

Arrangementet er en udløber af en to-årig indsats med skoleskak i Haderslev Kommune, hvor 15 lærere og pædagoger bl.a. har været på uddannelse hos Dansk Skoleskak i, hvordan man underviser i skoleskak. På skolerne i kommunen er skoleskak en del af den understøttende undervisning, som det også er tilfældet på en stor del af de danske folkeskoler.

Centralt i indsatsen i Haderslev Kommune står Majbritt Wind, der er matematikkonsulent i kommunen og koordinator for skakdagen, men på skakdagen fik hun hjælp af medlemmer fra Haderslev Skakklub og Vojens Skakklub.

På dagen var der fokus på skakspillet, men også på god skoleskakopførsel, som ifælge Majbritt Wind er direkte overførbart til ønskværdig skoleopførsel. Det udtalte hun i Jyske VEstkysten, der lavede en reportage fra den første af de to skakdage.

“Det [skoleskak, red.] er en gentlemansport, hvor skakro er meget vigtigt (…) Der er nogle elever, der har det svært i sammenhænge, hvor der sker mange ting og er meget bevægelse. De elever kan bedre lide faste rammer og struktur, og det er der her, for der er ikke så meget, der forstyrrer eleverne, siger Majbritt Wind.

Til turneringen blev der givet en pokal for god og sportslig skakopførsel.

Læs JyskeVestkystens reportage.

Medlemmer af Vojens Skakklub og Haderslev Skakklub hjalp til på skakdagen. Foto: Jacob Schultz

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat