Skoleskak til Aalborg Øst-dag

Skoleskak til Aalborg Øst-dag

SkoleskakhyggeLørdag den syvende september var Dansk Skoleskak i samarbejde med Nordjyllands Kredsen repræsenteret ved den årlige Aalborg Øst-dag med en dag fyldt med skoleskak og leg gennem læring.

Gigantskakbrættet med en halv meter høje brikker tiltrak masser af spillere og tilskuere i alle aldre, og mange børn prøvede sammen med en ven eller en forælder kræfter med de 64 felter.

Fra og med uge 43 bliver Aalborg Øst meget bedre til skoleskak, når Dansk Skoleskak sammen med de boligsociale indsatser sætter gang i det otte uger lange projekt The Right Move. Projektet udbydes i udsatte boligområder og omfatter skoleskak på tre skoler i Aalborg Øst – Tornhøjskolen, Herningvej Skole og Mellervangskolen. Mange af de børn, der lørdag den syvende september kom forbi skoleskakstanden, går på en af de tre skoler, og begejstringen over nyheden om, at skoleskak snart bliver en del af hverdagen, var stor. Børnene fra de tre Aalborg Øst-skoler kendte allerede til skoleskak, efter alle deres skoler deltog i Skolernes Skakdag 2013, og alle tre skoler gentager succesen den syvende februar 2014. Skolerne er i øvrigt allerede tilmeldt.

Mange forældre var meget nysgerrige efter at høre mere om skoleskak, og det blev til mange gode samtaler om Skoleskaks gavnlige effekter. 7-9-13 ser fremtiden lys ud for skoleskak i Aalborg Øst.

Aalborg Øst-dagen blev arrangeret af Projekt 9220, der står for den boligsociale indsats i Aalborg Øst, og som er en af samarbejdsparterne i The Right Move – skoleskak i udsatte boligområder.

[nggallery id=151]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat