Skoleskak sommerfugle i maven

Skoleskak sommerfugle i maven

Tidligt lørdag morgen mødtes alle fra Avedøre Børne- og Ungdomsskak ved Avedøre Station for, at tage til Københavns Mesterskabet i skoleskak. Alle, både voksne, børn og unge, var spændte og havde sommerfugle i maven. Det var første gang at de tre yngste skulle deltage i en stor turnering. Faizan, Lykke, Mine og Viktor skulle spille i grupperne for; 9-10 årige, 11-12 årige og gruppen for 13-20 årige.

Kredsmesterskabet blev afholdt på Lindevangskolen på Frederiksberg, og her blev det både til sejre og nederlag på skakbrættet for Hvidovres spillere. I pauserne stod den på slikposer og teori diskussioner, hvor spillerne hjalp hinanden med tricks og historier om hvordan de havde sat deres modstandere skakmat.

Under runderne blev det til flere besøg i hinandens spille lokaler, hvor der blev tjekket op på de andres situation og stilling på brættet. Alle kæmpede rigtig godt og fik gode placeringer i deres grupper. Til sidst fik alle diplomer og medaljer mens Viktor fik en flot pokal, fordi han blev nummer 2 i gruppen for de 13-20 årige. Det betød også en kvalifikation til DM i skoleskak i Odense for Viktor.

Alle var glade, men trætte, da turen gik hjemover til Avedøre. På vej ind i toget siger Faizan til skoleskaklederen Julie:

“Julie ved du hvad, jeg glæder mig til december. Fordi så har jeg fødselsdag og så skal vi til juleskak den 8. december i København.”

Julie glæder sig også til næste gang Avedøre Børne- og Ungdomsskak skal af sted og til at de alle ses til skoleskak på torsdag.

Hvis du bor i nærheden af Avedøre Bibliotek og er interesseret i at spille skoleskak, så er der åbent for alle hver torsdag mellem kl. 15-17, hvor Julie og Viktor underviser i skoleskak. For mere info kontakt julie på e-mail niodju@gmail.com.

Læs mere om DM i skoleskak på www.skoleskak.dk/dm2012.

Læs mere om den store juleturnering på www.skoleskak.dk/jul2012.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat