Skoleskak sætter elever i bevægelse

Skoleskak sætter elever i bevægelse

13442357_1213486658693954_7652078450645281901_nTorsdag den 16. juni blev Mølleparken i Aalborg indtaget af over 200 elever fra forskellige skoler til Forårsfestival, arrangeret af Dansk Skoleidræt. Her var skoleskak én af disciplinerne, og det viste sig at være vældig populært.

Mange skoler i Aalborg har skoleskak som en del af undervisningen, og det var derfor nærliggende for Dansk Skoleidræt at inkludere netop kampen på de sort-hvide felter som en del af forårsfestivalen.

Mange var overraskede over mulighederne for bevægelse i det kongelige spil: efter en hurtig intro til skakreglerne og brikkerne sad eleverne klar til actionskak. Hver gang der blev råbt ACTION!, så flyttede eleverne sig én gang til højre på hver deres side af bordene. Bagefter blev der spillet arm-hjerne, mens det regnede, og da solen brød frem, skulle der spilles kondiskak. I kondiskak står hvert hold i en kø på hver sin side af en stol med et ur, og så skiftes man til at løbe frem, spille sit træk, løbe tilbage og trykke på uret.

Blandt skoleskakkens medlemsskoler deltog Farstrup Skole, som kom med deres 5. klasser til en aktiv og anderledes dag.

Også i pausen blev der rykket brikker, og skakhjælperne på dagen blev udfordret af flere af de kommende skaktalenter i pausen.

En stor tak til Hans Andersen fra Skørping Skakklub samt Jan Peter Lysberg og Jacob Würtz fra Aalborg Skakforening.

Tak til formand for Nordjyllands Kredsen, Louise Højen for den fine beretning.

Se alle medlemsskoler, læs mere om skoleskak eller meld din skole ind i Dansk Skoleskak.

Spørgsmål? Kontakt Louise Højen nordjylland@skoleskak.dk.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat