Skoleskak til Folkemødet på Bornholm

Skoleskak til Folkemødet på Bornholm

Folkemødet på BornholmTorsdag-søndag den 13.-16. juni deltager Dansk Skoleskak i den politiske festival ”Folkemødet på Bornholm”. Det er første gang skoleskakken deltager i Folkemødet. Ansatte og frivillige fra Bornholms Skoleskak sørger for at sætte gang i skoleskakkens telt og skakbrættende i løbet af hele Folkemødet, der desuden byder på følgende tre events fra skoleskakkens side:

Torsdag kl. 17-18: ”Sæt politikerne skakmat!”
Mød Dansk Skoleskak og politikerne Dan Jørgensen (A), Morten Helveg Petersen (B), Niels Helveg Petersen (B), Jeppe Kofoed (A) og Kristian Thulesen Dahl (O) til dyst på koncentration, analyse og strategi. Hør hvad skakspillet har lært dem i ungdommen, som de har taget med i voksenlivet som meningsdannere, og hvorfor skoleskak er relevant i en ”højhastighedskultur”, hvor flere beslutninger tages på kortere tid.

Fredag kl. 16-17: ”Er du klogere end en 10-årig?”
Over 300 danske skoler tilbyder skoleskak, da det styrker leg, læring og uddannelse og inkluderer flere elever i skolen. Prøv kræfter mod en 10-årig på skakbrættet og hør hvilke kompetencer lokale elever kan overføre fra skakbrættet til skolens øvrige fag.

Lørdag kl. 13-14: ”Kan skakspillet stoppe en gadekamp?”
Hør hvordan skoleskak kan bruges i det boligsociale arbejde, hvordan en betjent bruger skakspillet i dialogen med rødderne og hvorfor de fleste unge på kanten kender og respekterer skakspillet.

Vi opfordrer alle til at kigge forbi skoleskakkens telt på Kampeløkken Havn H5 til en snak om leg, læring og uddannelse. Læs mere på Folkemødets hjemmeside her.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat