Skoleskak med ramasjang i

Skoleskak med ramasjang i

Som opvarmning til Skolernes Skakdag besøgte de to seje skoleskakbørn Benedicte og Frederik, Børn i Bussen, et direkte tv-program på DR’s børnekanal Ramasjang.

Både Benedicte og Frederik var spændte, for alt skulle jo helst klappe. Benedicte havde øvet sig hele vejen i bilen fra Als, for at have styr på, hvad hun gerne ville sige. For hvad var det nu for nogle kompetencer, der blev styrket gennem skoleskak, og hvad betyder kompetence egentlig?

Da programmet gik i luften var der kommet kontrol over sommerfuglene, og Benedicte og Frederik spillede skak og fortalte om, hvordan man kunne slå modstanderens brikker ud og hvorfor de begyndte at spille skak: ”Jeg synes det var sjovt. Det er sjovt, at man lærer en helt masse lige i starten. Det er lidt a la matematik.” sagde Frederik som til trods for at han ikke har deltaget i Skolernes Skakdag før, har helt styr på brikkerne.

Begge sagde de, at der var masser af muligheder for at spille skoleskak på eksempelvis skoleskak.dk eller til actionskak på Skolernes Skakdag. Og det er ikke svært, alle kan lære at spille skak.

Benedicte går i 5. klasse på Havbakkeskolen i Als
Frederik går i 4. klasse på Østervangskolen i Randers
Gik du glip af udsendelsen? Se eller gense det, når det bliver lagt op her.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat