Skoleskak i Etiopien

Skoleskak i Etiopien

I sommeren 2010 var skoleskakken i Etiopien sammen med den dansk kristne organisation, Africa in Touch, for at medvirke i et erfarings- og inspirationsudvekslingsseminar, der skulle blive begyndelsen på bl.a. skoleskakaktiviteter på Gurrara Freedom School. På Gurrara Freedom School deltog ca. 30 børn i skoleskakaktivteter og lærte bl.a. bondeskak.

Skoleskakken underviste også ca. 15 drenge på et Lighthouse , hjem for gadebørn. Efter fire dages træning, var drengene med til et udadrettet skakarrangement på Meskel Square, hovedpladsen i Addis Ababa. 25 skakbrætter, små borde og skamler blev stillet op på fortovet, og der gik ikke mange minutter før drengene sad og spillede med mænd i jakkesæt. Et møde mellem forskellige samfundsklasser som også var formålet med arrangementet.

Tesfaye, en af de drenge fra Lighthouse der blev undervist i skoleskak, har selv taget initiativ til at starte skoleskakundervisning op på Gurrara Freedom School. Tesfaye fortæller at han altid har drømt om at undervise og det gør han nu – bl.a. i skoleskak – på Gurrara Freedom School. Her underviser han ca. 20 elever fra 5. og 6. klasse og 23 elever fra 7. til 12. klasse. Selvom Tesfaye tror det bliver en lidt udfordrende, at undervise i starten, er han sikker på at skoleskakundervisningen kommer til at gå godt.

“I have a dream!! A Dream of teaching,understanding and creating students with a good Manner. And I have started working hard towards my dream…In English class I am teaching with my good friend called Yonas and it was so nice to tell about our self’s/introduce our selves/to the students. And in the afternoon I started to teach chess for around 23 students from different grades. It was so nice i thought it will be hard to teach for many students. But I found it very easy! I will be having to classes one for Grade 5 and 6 around 20 students and other for 7 up to 12 around 23 students from this grades. It will be a bit challenging but I hope it will be fine and I will get used to it.” Tesfaye Zemelak.

Tesfaye er et godt bevis på, at skoleskak har været med til at styrke hans intellektuelle og sociale udvikling og har været i stand til at præge hans egen fremtid.

Læs mere om projektet på Facebook.

Du kan læse mere om Afrika InTouch her.

For mere information kontakt international ansvarlig Mette Weiss på tlf.: 3025 3531/ mette@skoleskak.dk.

Se billeder fra turen her.
[nggallery id=111]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat