Skoleskak i 28 min. langt tv-indslag

Skoleskak i 28 min. langt tv-indslag

Den 6. januar var TV2 Øst på besøg på Grevinge Centralskole. Her optog de et ca. 28 minutter langt tv-indslag om skoleskak, alt imens skolens valgfagshold dystede om sejren på skakbrættet.

Imens der blev filmet, afholdt Grevinge Centralskole først en indbyrdes turnering, hvor skolens egne skoleskakspillere på 3.-5. klassetrin spillede mod hinanden. Herefter havde Grevinge Centralskole inviteret naboskolen, Gislinge skole, til et opgør på skakbrættet.

Skoleskakspillerne, der trods tv-holdets tilstedeværelse, spillede ganske upåvirket og med stor koncentration, blev opdelt efter alder og spillede i alt 5 runder. I pausen var der kagemænd og saftevand til både spillere og tv-hold, hvorefter de afgørende runder blev spillet.

Sejrherrerne blev Mathias Kromann Stæhr i den ældste gruppe og Emma Bang Gotthelf i den yngre gruppe, begge fra Grevinge Centralskole. Det er ikke første gang skolerne dyster mod hinanden, idet begge skoler hører til Vestsjællands Kredsen og derfor kender hinanden fra lokale stævner og turneringer. Se alle skoler i kredsen her

Dagens turnering var stablet på benene, af Thorbjørn Bromann, (skole)skakentusiast og lærer på Grevinge Centralskole. Udover at Thorbjørn underviser i skoleskak på Grevinge Centralskole, var det også ham, der for ca. 7 år siden indførte skoleskak på skolen.

Indslaget bliver et ud af flere indslag i programserien ”De frivillige” på TV2. Indslagets omdrejningspunkt vil derfor være ”frivillighed” i skoleskakken, og altså omhandle de frivillige kræfter, der står bag en skoleskakturnering som den på Grevinge Centralskole. Det er endnu ikke fastsat, hvornår tv-indslaget bliver vist.

Se mere om programserien her

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat