Skolernes Skakdag – tilmeld jer nu!

Skolernes Skakdag – tilmeld jer nu!

Et nyt skoleår er skudt i gang, det samme gælder tilmeldingen til Skolernes Skakdag fredag d. 8. februar 2013 – en dag med alternativ leg og læring. Som pendant til Skolernes Motionsdag er fredag før vinterferien (i uge 6) godt på vej til, at blive kendt som Skolernes Skakdag – en dag i hjernegymnastikkens tegn, hvor landets skoleelever sætter sig til skakbrættet og dyster på tanker og ideer.

På Skolernes Skakdag 2012 deltog 7.237 elever på 57 skoler i Syd-, Vest- og Nordjylland. I 2013 – den 8. februar – kan alle skoler i Jylland og på Fyn, deltage på en endnu større og sjovere Skolernes Skakdag med alternativ læring.  I 2014 bliver Skolernes Skakdag en landsdækkende læringsaktivitet.

Skoleleder, fra deltagende skole i 2012:

Den ro, fordybelse, glæde, entusiasme og gentlemanstemning, vi så på Skolernes Skakdag, var fantastisk. Alle inkl. specialklasserne deltog. Skak-feberen har bredt sig, og vi skal helt sikkert være med igen!

Skolernes Skakdag er hjernegymnastikkens svar på Skolernes Motionsdag. Eleverne træner sig selv i at holde fokus, koncentration og tænke fremad – vigtige evner for al læring. Skolernes Skakdag byder blandt andet på den sociale skakform actionskak, der inkluderer elever og lærere uanset kendskab til skakspillet. Eleverne samarbejder på tværs og lærer nye sider af sig selv og hinanden at kende. Aktiviteterne organiseres af de lokale lærer, pædagoger og frivillige der uddannes som aktivitetsledere.

Alle deltagende skoler får et gratis lokalt aktivitetslederkursus, råd, vejledning, diplomer og plakater til en værdi af 6.000 kr.
Tæt ved 50 skoler har allerede tilmeldt sig Skolernes Skakdag 2013, men der er plads til mange flere. Tilmelding sker via www.skolerensskakdag.dk, hvor tv-indslag, indbydelse og program for dagen ses.

For yderligere info kontakt projektkoordinator Morten Dreisler på skakdag@skoleskak.dk.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat