Skolernes Skakdag slog alle rekorder

Skolernes Skakdag slog alle rekorder

7.237 elever på 57 skoler i Syd-, Vest- og Nordjylland havde en lærerig Skolernes Skakdag fredag den 10. februar. Det samme havde Orla Hav (S), der som Børne- & Undervisningsudvalgets formand selv spillede bondeskak og hentede inspiration til kollegaerne i Folketinget.

Fredag før vinterferien (fredag i uge 6) er godt på vej til at blive kendt som en dag i hjernegymnastikkens tegn, lige som fredag før efterårsferien er kendt som dagen, hvor landets skoleelever trækker i løbetøjet til Skolernes Motionsdag. Det håber i hvert fald Dansk Skoleskak, der organiserer skoleskak på 250 skoler landet over, og som i år afholdt Skolernes Skakdag for 2. gang.

7.237 elever fra 57 udvalgte skoler i Syd-, Vest- og Nordjylland dystede på tanker og ideer i over 30.000 skakkampe. Dagens hit var den sociale skakform actionskak, hvor eleverne samarbejder og dyster mod hinanden i hold.

Mads Jacobsen, generalsekretær i Dansk Skoleskak:
“Skolernes Skakdag var en stor succes med flot feedback fra skoler, lærere og elever. Vi modtog faktisk de første tilmeldinger til næste års Skolernes Skakdag den 8. februar 2013, allerede inden de sidste skakkampe var spillet.”

Ambitionen er at udvikle og udvide Skolernes Skakdag til at være landsdækkende i 2014. Dermed kan alle landets skoler deltage i spændende skoleskakaktiviteter med højt læringsindhold den sidste dag inden vinterferien.

Niels Egelund, læringsprofessor DPU til P4 (DRsyd):
“Skoleskak er godt, fordi det lærer børnene at tænke strategisk og i at holde koncentrationen. Så jeg tror, at det er et gunstigt indslag i en skole-hverdag.”

Folketinget var repræsenteret ved formand for Børne- og Undervisningsudvalget Orla Hav (S), der deltog i Skolernes Skakdag på Gl. Hasseris Skole i Aalborg:
“Vi politikere og alle omkring skolen taler om øget og bedre inklusion af skoleelever. Det har derfor været spændende for mig at se, hvordan et stigende antal skoler via skoleskak formår at lave god inklusion i praksis, også for de elever, der ikke råber højest. Det vil jeg tage med ind til mine kollegaer i Børne- & Undervisningsudvalget.”

Dette års Skolernes Skakdag var finansieret af ’Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri’, ’EU’, lokale fonde og ’Dansk Skoleskak’. På www.skolernesskakdag.dk findes pressebilleder, oplysninger om skoler m.v..

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat