Skolernes Skakdag for de garvede

Skolernes Skakdag for de garvede

DSC_6603Skolernes Skakdag er hjernegymnastikkens svar på Skolernes Motionsdag. Den afholdes fredag i uge 6 på skoler landet over. I 2017 afholdes dagen 10. februar. Alle kan være med – uanset alder, køn og kendskab til skakspillet.

På Skolernes Skakdag træner eleverne sig i at holde fokus, koncentration og i at tænke fremad under mottoet: “Det skal være sjovt at blive klogere!”.

På dagen får din skole:

  • Diplomer, foldere med skakregler og særlige Politiken-aviser til alle elever
  • 3,5 timers aktivitetslederkursus  for op til 4 lærere/pædagoger (valgfrit)
  • Adgang til Landsfinalen i marts (valgfrit)
  • Hjælp til at forankre skoleskak hos jer (valgfrit)

Hvordan arrangeres dagen?
Vi har lavet tre guides til, hvordan I kan afholde Skolernes Skakdag på jeres skole – en guide til både begyndere, øvede og erfarne.

erfaren_cGuide til de erfarne
Din skole har helt sikkert været med før, og du og dine kollegaer er så godt i gang med skoleskak på jeres skole, at I har mod på at arrangere dagen for lidt flere elever – måske endda hele skolen. Læs også gerne første del af vores guide til Skolernes Skakdag for begyndere og anden del for de øvede.

Dagen startes med velkomst og kort information om, hvordan aktiviterne skal forløbe. Fortæl herefter den spændende historie om skakspillets oprindelse, og begynd med en repetition af alle brikkernes gang.

Fortsæt med 10 minutters opvarmningsspil med alle brikker, efterfulgt af tre runder ‘Arm-hjerne skak’ og en omgang ‘Actionskak’ med alle brikker.

Slut dagen af med diplomer, præmier og fotos. Måske har I også kontaktet lokalpressen og sørget for billeder til jeres hjemmeside.

Denne model afholdes fx for flere årgange eller hele skolen, køres over hele dagen med 4+ aktivitetsledere, og I deltager måske med 1-2 hold til Landsfinalen i marts. De eneste materialer I skal bruge, er skakspil. Lav evt. også en PLAY!-zone hvor eleverne øver sig på tablet eller mobil, på play.skoleskak.dk.

Find inspiration til læringaktiviteter som både ‘Actionskak’ og ‘Bondeskak’ m.m. eller øv brikkernes gang på PLAY!

Læs mere om Skolernes Skakdag, se tilmeldte skoler eller tilmeld din egen skole.

Spørgsmål? Kontakt skakdag@skoleskak.dk / 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat