Skoleskakmesterskab i Aabenraa

Skoleskakmesterskab i Aabenraa

Fredag den 20. april var Aabenraa Friskole vært for Sønderjysk Skoleskakmesterskab for firemandshold. Rammerne for stævnet var i top hos den nyligt indmeldte friskole, hvor børnene under stævnet som noget særligt havde mulighed for at supplere frugt og juice med sodavand og minipizzaer fra skolens café. Stævnet var en succes blandt de mange elever, og de tilmeldte skoler er også allerede nu enige om en gentagelse af stævnet næste år. I alt deltog mere end 44 børn og unge fra skolerne Sct. Severin, Gråsten og Aabenraa. På højkant var en flot vandrepokal, der gik til den skole hvis elever tilsammen fik flest point.

Gråsten Skole stillede med ét hold, mens Sct. Severin Skole stillede med 2 hold. Aabenraa Friskole stillede op med hele syv hold, og det blev i sidste ende også Aabenraa, som samlet fik flest point og løb med den store vandrepokal. Turneringen blev afviklet efter 3-points-systemet (gevinst: 3, remis: 2, tab: 1 point), og det gav følgende skolestilling:

Aabenraa Friskole: 250 points

Sct. Severin Skole: 113 points

Gråsten Skole: 35 points

Bedste scorende hold i Gruppe 32 blev Sct. Severin 2 med 55 points ud af 60 mulige. Sct. Severin 2 bestod af Mathias Jacobsen, Kristian Abild, Lucas Jacobsen og Andreas Mølgaard.

Bedste scorende hold i Gruppe 64 blev Sct. Severin 1 med 58 points ud af 60 mulige. Sct. Severin 1 bestod af Asbjørn Schack, Niels Østergaard, Kasper Krongaard og Lasse Borring

Det var første gang Aabenraa Friskole var vært for et skoleskakmesterskab. Initiativet følger i kølvandet på den stigende interesse for skoleskak blandt eleverne, som skolen har oplevet efter Skolernes Skakdag i februar. Aabenraa Friskole har derfor også besluttet at starte skoleskakklub efter sommerferien. Se en oversigt over alle skoleskakklubber her.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat