Ferie og skakskole i Aalborg Ø

Ferie og skakskole i Aalborg Ø

I dag deltog 50 skoleelever fra Aalborg Ø i en fire-timers skakskole i Tornhøj Hallen i Aalborg. Skakskolen var et  tilbud til eleverne på de lokale skoler Mellervangskolen, Herningvej Skole og Tornhøjskolen og var primært målrettet elever fra 2. – 6. årgang. Der er dog altid plads til et par skoleskak-elever mere, så en håndfuld unge fra 9. årgang, der kiggede forbi, fik også mulighed for at prøve kræfter med skoleskakken.

Efter en kort introduktion af skoleskak-reglerne, fik eleverne lov til at afprøve deres evner på skakbrættet og skulle blandt andet spille bondeskak og bondeskak plus springer og løber. Efter en god frokost pause med lækre sandwich og masser af fodbold i den tilstødende gymnastiksal, fik eleverne mulighed for at spille med alle brikker samt prøve den sjove og aktive form for skoleskak, Actionskak.

Udover at gøre eleverne stærke i skakreglerne, var formålet med skakskolen blandt andet også  at ruste eleverne til den særlige turnering Chessball, der løber af stablen onsdag den 17. oktober i efterårsferien. Turneringen er baseret på disciplinerne fodbold og skoleskak,  hvor elever på hold skal kæmpe mod hinanden skiftevis på bane og på bræt.

Chessball-turneringen løber af stablen i Tornhøj Hallen onsdag den 17. oktober fra kl. 10-16. Kontakt evt. Mikkel Nørgaard på 29 84 98 74  for mere information.

[nggallery id=106]

.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat