Skakkens Hus – hjernens motionscenter®

Skakkens Hus – hjernens motionscenter® åbnede som en testzone i efteråret 2023, hvor aktiviteter og andre tiltag bliver testet og udviklet, inden den endelige åbning af Skakkens Hus – hjernens motionscenter® i 2025.

ÅBNINGSTIDER:

Skakkens Hus – hjernens motionscenter® ligger på Sølvgade 15, 1307 København

 

Mandag: kl. 14-18

 

Onsdag: kl. 14-18

 

Fredag: kl. 9-12

KALENDER:

MAJ

Skakkens Hus – hjernens motionscenter® tilbyder skakundervisning med Sofie Dürrfeld frem til 27. maj 2024.

 

Begynderholdet er mandag fra kl. 16-17, mens fortsætterholdet er fra 17:15-18:15.

 

Prisen er 100 kr. pr. gang.

12.02.24 VINTERTURNERING I SKAKKENS HUS – HJERNENS MOTIONSCENTER®

Der bliver afholdt en vinterferie-turnering hver hverdag i uge 7!
Det er gratis at deltage, og du bestemmer helt selv, hvilke og hvor mange dage du vil spille. Der spilles to runder hver dag med en betænkningstid på 10 minutter pr. spiller.
Vi kårer en samlet vinder fredag og der er præmie til de tre bedste.
Turneringstider:
Mandag d. 12/2: 16-17
Tirsdag: d. 13/2: 13-14
Onsdag: d. 14/2: 16-17
Torsdag: d. 15/2: 13-14
Fredag: d. 16/2: 13-14

02.02.24 UNDERVISNING I SKAKKENS HUS – HJERNENS MOTIONSCENTER®

Vi har netop tilknyttet en af landets dygtigste kvindelige skakspillere, Sofie Dürrfeld, som underviser i Skakkens Hus – hjernens motionscenter®.
Forårets undervisning består af 12 undervisningsgange. Forløbet starter mandag d. 4. marts og fortsætter hver mandag frem til 27. maj 2024, undtagen 2. påskedag.

Begynderholdet får undervisning fra kl. 16-17, mens fortsætterholdet er fra 17:15-18:15.

Prisen er 800 kr. for hele forløbet. Du kan også betale 100 kr. pr. gang, hvis du kun vil deltage enkelte gange.

29.11.23 SKAKSHOPPEN.DK ÅBNER FYSISK BUTIK I SKAKKENS HUS – HJERNENS MOTIONSCENTER®

Fra 1. december åbner Skakshoppen.dk en fysisk butik i Skakkens Hus – hjernens motionscenter®.
Besøg Sølvgade 15 / Adelgade 53, 1307 København og bliv præsenteret for et udvalg af vores topsælgende produkter.
Åbningstider for Skakshoppen:
Mandag kl. 12-18
Tirsdag kl. 12-15
Onsdag kl. 12-18
Torsdag kl. 12-15
Fredag kl. 12-15
Lørdag (lukket)
Søndag (lukket)

 

* Skakshoppen holder ferielukket fra 24/12 – 3/1

13.10.23 SKAKKENS HUS – HJERNENS MOTIONSCENTER® HAR ÅBENT I EFTERÅRSFERIEN

Kom forbi Skakkens Hus – hjernens motionscenter®, Adelgade 53, 1304 København K til en gang hjernegymnastik foran brættet.
Vi er åben for alle, der gerne vil spille hjernen stærk sammen og hygge sig med en croissant og en kop kaffe.
Åbningstider i efterårsferien:
Mandag + onsdag: kl. 14-18
Fredag: 9-12

27.09.23 SUCCESFULD ÅBNING AF SKAKKENS HUS – HJERNENS MOTIONSCENTER®

Åbningen af Skakkens Hus – hjernens motionscenter® var en succes med mange lykønskninger og opbakning til det nye tiltag.

 

Store som små mødtes over skakbrættet, og der blev skålet mens der blev udvekslet erfaringer og ønsker til hjernens fremtidige motionscenter.

 

Skakkens Hus – hjernens motionscenter® er undervejs en testzone inden den endelige åbning i 2024.

 

Mange tak for alle gode idéer og indputs! I løbet af efteråret arbejder vi videre på nogle af dagens forslag til Skakkens Hus – hjernens motionscenter®.

21.09.23 SKAKKENS HUS – HJERNENS MOTIONSCENTER® ÅBNER TESTZONE

D. 27. september 2023 kl. 14 åbner Skakkens Hus – hjernens motionscenter® på 150 m2 i Sølvgade, hvor børn, unge, voksne og ældre året ud inviteres til at afprøve aktiviteter og komme med input.

Åbningstider 2023:

Mandag og onsdag kl. 14-18: Skakaktiviteter for alle
Fredag kl. 9-12: Spil hjernen stærk for seniorer

Der er mulighed for at komme ind på aktivitetsbesøg i løbet af efteråret. Kontakt laer@skoleskak.dk for at aftale nærmere.

Aktiviteterne i Skakkens Hus – Hjernens motionscenter® gennemføres med støtte fra Sygeforsikringen “danmark”s Sundhedsdonationer.

ET MØDESTED FOR MENTAL UDVIKLING OG FÆLLESSKAB PÅ TVÆRS AF GENERATIONER

Mens fokus i mange år har været på fysisk træning i traditionelle motionscentre, bliver det nu også muligt at træne hjernen og dyrke mentalt sunde fællesskaber, når verdensnyheden: Skakkens Hus – hjernens motionscenter® – et mødested for mental udvikling og fællesskab på tværs af generationer, åbner i 2024. Dansk Skoleskak står bag realiseringen, der sker med opbakning fra bl.a. A.P. Møller Fonden, den filantropiske forening Realdania, ambassadører, andre fonde, virksomheder og private.

Dansk Skoleskak er nok bedst kendt for at organisere skoleskak på knap 600 skoler landet over, hvor 60.000 unge spiller hjernen stærk, men organisationen står også bag verdensnyheden: Skakkens Hus – hjernens motionscenter® – et mødested for mental udvikling og fællesskab på tværs af generationer.

ET NYT CENTRALT SAMLINGSPUNKT

Dansk Skoleskak vil i Sølvgade 15 i København (50 m. fra Kongens Have) etablere Skakkens Hus – hjernens motionscenter® på 750 m2, så 25.000 besøgende årligt kan inviteres til mentalt sunde aktiviteter på tværs af køn og kultur, generationer og grænser. I dag rummer stedet et rejsebureau, men fra 2024 skabes et fyrtårn, hvor skoleklasser begejstres for skoleskak, spilbaseret matematik og lærer om mental sundhed, mens børn, unge, voksne og ældre inviteres til nye fællesskaber på tværs af generationer.

A.P. Møller Fonden støtter Skakkens Hus – hjernens motionscenter® for blandt andet at styrke børns mentale udvikling, møderne på tværs af generationerne og ikke mindst tilbuddene til gruppen af børn, der ikke nødvendigvis trives med andre fællesskabstilbud.

Den filantropiske forening Realdania støtter Skakkens Hus – hjernens motionscenter® for blandt andet at skabe et attraktivt fritidstilbud til børn og unge, der trives i mere stille omgivelser, og hvordan man ved hjælp af indretning og arkitektur kan understøtte dette tilbud.

Professor i psykologi og ambassadør for initiativet, Svend Brinkmann, forklarer hvorfor det er et klogt træk:

Da det fysiske arbejde blev mindre, voksede de klassiske motionscentre frem. I en fremtid med AI, ChatGPT
mv., bliver der behov for mere hjernetræning. Derfor er Skakkens Hus - hjernens motionscenter® et klogt
modtræk, også til den digitale tsunami, der skyller ind over os i disse år og ift. den ensomhed, som et stigende antal børn, unge, voksne og ældre oplever. Jeg er derfor glad for at være ambassadør for Skakkens Hus - hjernens motionscenter®, som et nyt mødested for mental sundhed og fællesskab på tværs af generationer.

KULTURELT DANNENDE OG UDDANNENDE

Skakkens Hus – hjernens motionscenter® er kulturelt dannende og uddannende, når børn, unge, voksne og ældre mødes på tværs af generationer over skakbrættet. Her skal håndtryk og analoge aktiviteter skabe nye møder på tværs af generationer, hvor flere kigger op fra skærmen, kigger hinanden i øjnene og er sammen på nye måder. Det er nyt kultur- og fritidstilbud, der er åbent for alle, men som også appellerer til de mere tænksomme typer, der ikke er kendt for at råbe højest, og måske ikke tiltrækkes af de traditionelle tilbud som spejder, idræt eller kunstudstillinger.

Generalsekretær i Dansk Skoleskak, Mads Jacobsen, er naturligvis glad for, at Dansk Skoleskak med Skakkens Hus – hjernens motionscenter®, kommer til at hjælpe endnu flere:

Det er en stor milepæl for alle i Dansk Skoleskak, at vi nu kan starte realiseringen af verdensnyheden Skakkens Hus - hjernens motionscenter®. Stor tak til ambassadører, fonde, virksomheder, private og alle der støtter op om, at flere kigger op fra skærmen, begejstres for skoleskak, matematik og spiller hjernen stærk i mentalt sunde fællesskaber på tværs af generationer.

SKAKKENS HUS – HJERNENS MOTIONSCENTER® POP-UP

De kommende brugere inviteres til at medudvikle verdensnyheden, så allerede 27. september 2023 kl. 14 åbner Skakkens Hus – hjernens motionscenter® POP-UP på 150 m2 i Sølvgade, hvor børn, unge, voksne og ældre året ud inviteres til at afprøve aktiviteter og komme med input til Skakkens Hus – hjernens motionscenter®. Derefter forestår en større ombygning, inden verdensnyheden Skakkens Hus – hjernens motionscenter® officielt kan åbnes for offentligheden.

AMBASSADØRER

Ud over professor Svend Brinkmann er rektor på Designskolen Kolding og medlem af regeringens trivselskommission, professor, Lene Tanggaard, mesterkok/iværksætter, Claus Meyer og verdens bedste skakspiller, norske Magnus Carlsen, blandt ambassadørerne for Skakkens Hus – hjernens motionscenter®.

Magnus Carlsen, også kendt som skakkens Mozart, er på Times liste over verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker, og udtaler:

Skakkens Hus – hjernens motionscenter® er visionært og inspirerende. Det skaber nye muligheder for skoleskak og bringer skakspillet længere frem i lyset. Jeg håber, det kan vise vejen, så vi en dag får et lignende initiativ i Norge og andre steder i verden.

STOR FONDSSTØTTE

Ud over det indledende bidrag fra A.P. Møller Fonden på 7,5 mio. kr., støtter den filantropiske forening Realdania med 5 mio. kr. og Area9 Innovation ApS med 1 mio. kr. Sammen med opbakning fra bl.a. Otto Mønsteds Fond, Ole Kirk’s Fond, Nykredits Fond, virksomheder og private, kan realiseringen af Skakkens Hus – hjernens motionscenter® begynde. Støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, sikrer også royal opbakning til initiativet tæt på Kongens Have.

Realdania
area9
Ole Kirks Fond
Nykredits fond

HOUSE OF CHESS – THE BRAIN GYM:

While there has been a focus on physical training in traditional gyms for a long time, it has now become possible to exercise your brain and participate in a community focusing on mental health. Introducing: House of Chess – the brain gym!

 

House of Chess – the brain gym is a place in the heart of Copenhagen where school groups can visit to get excited about scholastic chess, game-based math and become educated about mental health. It is also a community where children, youth, adults and seniors creates new bonds across generations.

 

It is a new cultural destination and leisure time activity open for everybody! Both the curious kind but also the quiet type, who doesn’t find interest in scout troops, sports or art exhibitions. It’s going to be 750 m2 full of excitement and concentration.

 

House of Chess – the brain gym opened in Copenhagen as a test zone in the fall of 2023. Here, activities, events and other initiatives are getting tested and developed for the grand opening in 2025.

OPENING HOURS:

House of Chess – a brain gym is located at Sølvgade 15, 1307 Copenhagen

 

Monday: 14-18

 

Wednesday: 14-18

 

Friday: 9-12

Live Chat