Skakboksning i Aarhus

Skakboksning i Aarhus

Skakboksning er et fænomen, der har vundet stor popularitet i England og Tyskland. I skakboksning skiftes man mellem henholdsvis tre minutters skak og tre minutters boksning ind til enten konge eller skakbokser falder. Fusionen mellem den kropsnære slagsport og den tænksomme kamp om de 64 felter har stort set ikke set dagens lys i Danmark. Det har et samarbejde mellem Dansk Skoleskak, Aarhus Amatør Bokseklub og Kulturhus Herredsvang i sinde at lave om på.

Mads Jacobsen, generalsekretær i Dansk Skoleskak om arrangementet:
– Skoleskak er kendt for at styrke læring og integration via skolerne. Chess Boxing arrangementet er et spændende lokalt samarbejde, der kombinerer en samfundsengagerende aktivitet som skoleskak, med noget så forskelligt som boksning fra idrættens verden. For mange er det sikkert en lidt crasy-fusions aktivitet, som de unge skoleskakspillere og ungdomsboksere kan se på lørdag i Aarhus, som afslutning på et fælles arrangement, hvor skoleskakspillerne dyster på tanker og ideer på skakbrættet, mens lokale amatørboksere dyster i ringen.

Se pressemeddelsen for arrangementet.

Lørdag d. 14 maj fra klokken 12-16 vil man på Kappelvænget 2 ved Kulturhus Herredsvang i Aarhus kunne overvære en vaskeægte skakboksekamp mellem to professionelle udøvere af fusionssporten, Nils Becker og Arik Braun fra Tyskland. Sidstnævnte er stormester i skak og tidligere U18 verdensmester i skakboksning. Derudover får alle deltagere muligheden for at udfordre den dobbelte danmarksmester i skak Allan Stig Rasmussen i et parti lynskak, som vil blive projiceret på en storskærm!

Dagens program vil også byde på en (normal) mindre  skoleskakturnerning for områdets lokale skoleskaktalenter samt en række (normale) U-18 amatørboksekampe. Der vil være også være en fotoudstilling, der portrætterer de lokale skoleskakspillere og boksere, som man altså både kan se i aktion og på lærred. Der vil også være mulighed for at købe vand og lækker hjemmelavet mad, lavet af forældre og frivillige.

Vi ser fra Dansk Skolekaks side frem til en hyggelig dag med kæmpende kroppe og brydende hjerner.

Hvis der skulle være yderligere interesse for skakboksning kan man læse mere om sporten her (på dansk)

Programmet for dagen:
12.00 – 14.00: Danmarksmesteren i skak kan udfordres i lynskak. Aflsluttes med lynskak ml. GM Rasmussen og GM Braun.
12.00 – 14.00: Skoleskakturnering
14.00 – 14.30: TMT – rap musik
14.30 – 15.30: Skakboksning – match mellem Nils Becker og Arik Braun.

Flere oplysninger kan fås hos projektmedarbejder Mikkel Nørgaard, tlf.: 2984 9874, e-mail: mikkel@skoleskak.dk.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat