Skak på Sahl-lejren i efterårsferien

Skak på Sahl-lejren i efterårsferien

sahl3I efterårsferien blev Sahl-lejren afholdt for 43. gang. I år var der fuldt hus med 49 deltagere og til at holde styr på dem, var der 7 ledere; Jakob Risager, Maria-Theresa Jazaeri, Jens Ramsdal, Alexander Jessen, Freja Vangsgård, Peter Grove og Lisa Havshøj.

Skak på Sahl-lejren i efterårsferien
Af Lisa Havshøj

“Traditionen tro startede lejren efter frokost med de Olympiske Sahllege, der har disciplinerne rundbold, fodbold, bordtennis og kondiskak. Her blev deltagerne delt ind i seks hold med en leder som holdkaptajn. Der blev kæmpet til det sidste, men ret suverænt endte det i slutningen af ugen med, at holdet ‘Fætter Højben’, anført af Jens, vandt. Anden-pladsen gik til Frejas hold ‘Bjørnebanden’ og tredjepladsen gik til sidste års vinder Maria-Theresa, der i år hed ‘Bedstemor And’.

Tirsdag begyndte undervisningen og lejrturneringen, hvor deltagerne var delt ind i tre styrkegrupper; A, B og C. A-gruppen blev vundet af Bjarke Kristensen, B-gruppen blev vundet af Valdemar Mandrup og Andrea Kongskov vandt C-gruppen.

Lynturnering, kykskak m.m.
I løbet af ugen var der forskellige aktiviteter. Mandag aften var der lynturnering, hvor Nicolai Kistrup endte som lynmester. Tirsdag aften blev der spillet simultanskak i to hold med Peter og Freja på det ene, og Jens og Alexander på det andet. Her delte Peter og Freja 20 point ud og Jens og Alexander var en tand bedre ved kun at give 16 point til eleverne. Onsdag aften var der kyskakturnering, og her var sidste års vinder igen suveræn og blev for andet år i træk Ellen Fredericia Nilssen. Torsdag aften blev der spillet holdlyn med 12 elevhold og 2 lederhold. Lederholdet Ash, Misty, Rock og Pikachu vandt med 29 point. Det bedste elevhold blev Slowpoke med 24,5 point. De var anført af Andreas Skovgaard.

Wii-mester og udendørsaktiviteter
Fredag blev bordtennisfinalen og wii-finalen i mariokart afholdt. Troels Andersen blev bordtennismester og Alfred Hedelykke blev wii-mester. Derudover var der den meget omtalte kamp, lederne mod eleverne. Her startede lederne godt ud og vandt suverænt i både kondiskak og bordtennis. Dog måtte de indse, at udendørsaktiviteterne, rundbold og fodbold, ikke var deres stærke side og dermed måtte se sig slået 4-6.

En god uge var det for både deltagere og ledere. Flere har sagt, at de glæder sig til næste år, hvor lejren selvfølgelig vender stærkt tilbage”.

Tak til Lisa for den fine beretning.

Se flere billeder fra Sahl-lejren på Facebook eller kontakt din lokale skoleskak-kreds.

Spørgsmål? Kontakt Lisa Havshøj lisa@skoleskak.dk.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat