Skak i Andelslandsbyen

Skak i Andelslandsbyen

Vi har fået følgende billeder og beretning fra Andelslandsbyen i Nyvang:

”Så nu er de i tidsnød, så bliver det afgjort på konditionen”. Ordrene faldt ved arrangementet ”Skak i Andelslandsbyen” i weekenden 21.-22. juli 2012, hvor spillernes fysiske form kom til at have stor betydning forn deres præstationer.

Her blev nemlig afholdt haveskakmesterskab! Kombattanterne var et stærkt hold fra Holbæk skakklub, der styrtede over felterne, og til tider kastede rundt med brikkerne, når de var presset på tiden. Under turneringen blev haveskakkens ædle kunst forfinet, og man opdagede flere finter, der er nyttige i en skakform med store brikker. Spillerne foretræk angreb på den fløj, der var nærmest uret, så man kunne løbe hurtigt til og fra, ligesom det var et nyttigt kneb at placere de slåede brikker på modstanderens rute til skakuret, og lade ham lave hækkeløb over brikkerne.

I den mere alvorlige ende blev der henover weekenden afviklet 5 dramatiske lynturneringer med deltagelse af både klubspillere og publikum. Størst publikumsinteresse havde dog simultanskakken, hvor de stærke spillere, Tom Juul Andersen, Ivan Normann Andersen, Ove Frank Hansen og Palle Bratholm dystede mod blandede hold på op til 10 deltagere af klubspillere og publikum.

Resultater af Haveskakmesterskabets vindere:

1. Daniel Bendixen 4 af 5.
2. Tonny Carlsen 3½ af 5.
3. Thorsten Christensen 3 af 5.

Arrangementet, ”Skak i Andelslandsbyen” er blevet til i et samarbejde mellem Andelslandsbyen Nyvang og Holbæk Skakklub. Et samarbejde begge parter er enige om skal fortsætte og resultere i mange flere, gode skakarrangementer til glæde for både Andelslandsbyens publikum og tilgangen til skakklubberne. Vi glæder os derfor allerede nu til at kunne byde velkommen til haveskakmesterskaberne i Andelslandsbyen Nyvang i sommeren 2013!

Se flere billeder på Andelslandsbyen Nyvangs Facebook side her.

[nggallery id=100]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat