Sjove læringaktiviteter med skoleskak

Sjove læringaktiviteter med skoleskak

varenr_190_action_laeringsaktiviteter_med_skoleskakEt vigtigt element i skoleskakken er en alsidig undervisning. Derfor har vi samlet forskellige læringsaktiviteter, der let kan anvendes i undervisningen.

Nogle har været brugt i Dansk Skoleskak i 50 år, mens andre er nye. Alle læringsaktiviteterne findes i hæftet ‘Action! Læringsaktiviteter med skoleskak’.

Aktiviteterne er en blanding mellem sjove mini-games, skarpe klassikere, holdaktiviteter samt mere avancerede aktiviteter og turneringssystemer.

Bondeskak – et standard mini-game
I bondeskak spilles med bønderne, og vinderen er den, der først får en bonde ned på modstanderens bagerste række (baglinjen).
Kan en spiller ikke trække, mens modstander stadig kan, taber den som ikke længere kan flytte en brik. Kan ingen af spillerne trække, er spillet uafgjort.

Bondeskak egner sig bedst til begyndere, men kan også anvendes af mere øvede spillere. Der spilles ikke med ‘en passant’ eller forvandling.

Actionskak – en sjov holdaktivitet
Actionskak er en social form for skak, hvor pulsen kommer op, og omstillingsevnen er i fokus. Antallet af brætter er underordnet – dog mindst 3 og helst et ulige antal. Lav 2 hold og placér dem på hver sin side af brætterne. Den ene side har hvid på alle brætter. Man er på hold med dem, der sidder på samme side som en selv – spillerne på modsatte side er altså modstanderholdet. Navngiv fx holdene efter skakbrikker, fodboldspillere eller sportshold.

Sæt eleverne i gang med at spille helt normal skak. Efter et stykke tid siger skoleskaklederen: “Action!”, hvorefter alle rejser sig og rykker en plads til højre til næste bræt.

Du kan læse resten af beskrivelsen om aktiviteten ‘Actionskak’ og se alle 30 aktiviteter i hæftet ‘Action! Læringsaktiviteter med skoleskak’.

Spørgsmål? Kontakt laer@skoleskak.dk / 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat