SØS til midtjysk mesterskab

SØS til midtjysk mesterskab

Lørdag d. 14. januar tog 6 glade og topmotiverede børn, fra Tranebjerg Skole på Samsø, til ‘Det midtjyske mesterskab’ i Silkeborg. I forlængelse af deres deltagelse i projektet ‘Skoleskak på Ø-skoler’, startede skolen op med skoleskak i efteråret. – Og nu skulle skoleskakevnerne, der er blevet trænet i matematiktimerne og skoleskakklubben så testes til et skoleskak mesterskab. 2 piger og 4 drenge var med følgeskab af skoleskaklæreren samt 2 forældre, klar til at duellere mod de øvrige skoleskakspillere.

På grund af færgeafgangene ankom blev de nye skoleskakker en smule forsinkede, og kunne først deltage i 2. runde. Men de blev taget vel imod af turneringsleder Peter Poulsen, der sørgede for at pigerne hurtigt blev placeret i “pigegruppen”, hvor 2 ældre skoleskakpiger tog sig af dem, mens drengene blev opdelt i “begyndergruppe (F)” og i “let-øvede gruppen (E)”.

Noa og Michael kæmpede bravt i F gruppen, selvom de undervejs inkasserede nogle nuller. Efter lidt tid begyndte de to drenge at udnytte tiden fornuftigt og røg hellere ikke ind i “skomager-matten” længere – og så kom der point på tavlen. I E gruppen fik Sofus og Magnus kamp til stregen og list til. Magnus måtte undervejs erkende at selvom ens modstander er 7 år, betyder det ikke at han ikke kan spille skoleskak! Men modet blev holdt højt og også i E gruppen blev det til point for drengene fra Samsø, endda så mange at Magnus kom på 5. pladsen og fik overrakt en pokal. Også pigerne fik pokaler med hjem for deres præstationer og ikke mindst deres flid under mesterskabet!

Alle børnene fra Samsø tog fra ‘Det midtjyske mesterskab’ erfaringer rigere og masser af mod på at deltage i næste turnering der ligger i februar.

For mere information om ‘Skoleskak på Ø-skoler’ kontakt Tine Kamper Holbøll, tine@skoleskak.dk, tlf. 2425 5344.

Se billeder fra Tranebjerg Skoles skoleskak herunder.

[nggallery id=61]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat