Randers Gigantstævne 2015

Randers Gigantstævne 2015

IMG_2305Nørrevangsskolens hal genlød onsdag morgen af forventningsfuld summen fra mere end 350 indskolingsbørn, da Dansk Skoleskak bød indenfor til Randers Gigantstævne 2015. Det er tredje år i træk, at Nørrevangsskolen, Østervangsskolen, Vestervangsskolen og Hobrovejens Skole sætter hinanden stævne ved årets festlige højdepunkt i projektet The Right Move – og dyster om bydelens store vandrepokal.

De deltagende elever har lært skakspillet at kende gennem otteugers undervisningsforløb, der er foregået som en del af det normale skoleskema. Her har selv de alleryngste i 0.klasse lært, at man giver hinanden hånden og siger “god kamp” og “tak for kampen” – og at man skal give modstanderen tid til at tænke sig om, når man spiller skoleskak.

TV2 OJ lagde vejen forbi Nørrevangsskolen og lavede et fint lille indslag, hvor én af de mange lærere, der bidrog til at organisere stævnet, forklarer lidt om, hvordan det gavner eleverne at spille skak i skolen.

Der var stor jævnbyrdighed skolerne imellem ved dette gigantstævne, men til slut viste Østervangsskolen sig alligevel en tand skrappere end de tre andre skoler, og kunne hjemføre vandrepokalen jf. denne slutstilling:

1. Østervangsskolen: 18 gruppevindere
2. Vestervangsskolen: 15 gruppevindere
3. Nørrevangsskolen: 11 gruppevindere
4. Hobrovejens Skole: 8 gruppevindere

Mikkel Norgaard
mikkel@skoleskak.dk


Live Chat