Projektet "Generationer i spil" er i gang

Projektet "Generationer i spil" er i gang

I forbindelse med opstart af projektet inviterede Dansk Skoleskak til åbent hus i Den Gule Villa på Dirch Passers Allé 2, Frederiksberg. Det blev afholdt tirsdag den 4. september kl. 13-15, hvor der var kage, kaffe, skak og en snak om aktiviteterne i projektet Generationer i Spil.

Der blev lyttet interessant til projektet og de arrangementer, som allerede er lagt i kalenderen. Her kan bl.a. nævnes Generationernes Dag, som er mandag d. 1. oktober 2012. Projektet vil fejre denne begivenhed med at et par unge skoleskakspillere (12-16 år) kommer og besøger beboer i plejeboliger rundt omkring i København og på Frederiksberg. Det er planen at skoleskakspillerne spiller simultanskak med beboerne, dvs. at de spiller imod flere beboere (op til 10 pr. gang) på én gang. Andre skakformer kan også være en mulighed. Aktiviterne skal foregå fra kl. 15:00 – 16:00.

Derudover er der planlagt et skoleskakkursus torsdag d. 27. september 2012 også i Den Gule Villa fra kl. 9:00-15:00, se invitationen her. Her deltager flere af de fremmødte personer og der er stadig plads til flere.

Der forgår flere aktiviteter med skak for de ældre hos nogle af de fremmødte personer, som kan kontaktes indenfor følgende muligheder:

Erling Nielsen fra ældresagen arrangere skak om mandagen fra kl. 10:00-12:00 og han kan kontaktes for yderligere information og tilmelding på tlfnr. 3324 0919.

Benny Thomsen har udvidet det klassiske skakbræt med 2 nye brikker samt ekstra bønder, som han kalder “gardere” (de kan flytte 2 felter, som tårn eller løber og står ved siden af dronningen og kongen), så derved spilles det på et skakbræt på 10×10 felter. Han kalder spillet for superskak. Udover disse nye brikker er reglerne de samme som i skak. Det er planen der skal oprettes et hold for førtids- og folkepensionister på daghøjskolen Peder Lykke Centret.

Dansk Skoleskak har udstyret Den Gule Villa med skakspil i forbindelse med projektet ”Generationer i spil”, så der hver onsdag også kan spilles skak fra kl. 13-15 i Kulturhuset Den Gule Villa. Her står den på dejligt selskab over hjemmebagt kage og en kop kaffe. Her kan du kigge forbi til et par hyggelige stunder i Den Gule Café, hvor der er godt gang i både snakketøj og strikketøj! Alle er velkomne og kaffen og kagen sælges til billige priser.

Generationer i spil er godt i gang og vi ser frem til at møde flere personer, der har lyst til at være en del af projektet.

Om Generationer i spil
Seniorer kender og respekterer skakspillet som betydningsfuld bærer af klassiske opdragende værdier, og mens mange seniorer i dag mødes til et spil skak, har skoleelever landet over taget skoleskak til sig og spiller både i og efter skoletiden. For eleverne kan skoleskak hjælpe med at ”få mere ro på livet” og styrke koncentrationen mens seniorer kan bruge skakspillet til at holde hovedet i gang.

Se mere om projektet på www.skoleskak.dk/gis eller kontakt Nikolai Skousen på tlf.: 2242 0200 eller nikolai@skoleskak.dk.

Generationer i spil er pt. støttet af Social- og Integrationsministeriet.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat