Pigeskaklejr 2013 var én stor fest

Pigeskaklejr 2013 var én stor fest

I den netop overståede weekend afholdt Dansk Skoleskak, i samarbejde med Aarhus Kredsen, Pigeskaklejr i Aarhus. 14 glade piger i alderen 6-12 år var rejst til fra nær og fjern for at hygge sig og spille skoleskak på alle tænkelige måder.

Weekenden startede fredag d. 31. maj, hvor pigerne ankom til lyserøde velkomstdrinks og aftensmad i form af alle børns ynglings; pasta og kødsovs. Herefter startede skoleskakturneringen, hvor pigerne var inddelt i 2 forskellige grupper efter alder og niveau. Der blev spillet 3 runder, hvorefter resten af aftenen blev brugt på at dyrke den lejede popcornmaskine, som var et stort hit gennem hele weekenden. Også de mange balloner fra oppyntningen tiltrak sig en del opmærksomhed fra pigerne, som generelt kom rigtig godt ud af det med hinanden, og det resulterede i nye venskaber på tværs af landet.

Lørdag startede dagen med fælles morgenmad efterfulgt af en udflugt til Sculptures By the Sea ved Tangkrogen i Aarhus. Her overværede vi åbningen af udstillingen ved Kronprins Frederik, hvilket nogle piger nød, da de aldrig før havde set en kongelig. Ved Tangkrogen blev der lagt op til en omgang kondiskak, hvor pigerne var delt i to hold og således dystede mod hinanden. Flere forbipasserende troede, til stor morskab for os alle, at vores skakspil var en del af udstillingen.

Efter en soppetur, et hurtigt kig på nogle af skulpturerne og en is i det fantastisk flotte vejr gik turen hjemad til en omgang turneringsskak. Der blev spillet 2 runder, hvorefter vi alle bevægede os ud i det grønne for at afholde stjerneløb med skoleskak som tema, naturligvis. Pigerne blev delt i 4 hold, hvorefter de skulle rundt til de 8 poster og løse opgaver som eksempelvis ”ridebanespringning” fra vores spilside. Derudover skulle pigerne komme på så mange skoleskakudtryk som muligt, mens en anden opgave gik på at matche store kvindelige skakspilleres navne med billeder.

Vinderne blev hold 2 som bestod af den ældste deltager Katrine, den erfarne skoleskakspiller Helene, den yngste deltager Emma samt Danmarksmesteren Isabella. Som præmie fik pigerne et kilo guldkarameller til deling. Efter endt stjerneløb blev der grillet kyllingespyd og pølser, mens desserten bestod af skumfiduser over bål.

Søndag bød på babayskak, kykskak m.m., som pigerne havde svært ved at løsrive sig fra, da der skulle dyrkes formiddagsgymnastik arrangeret af én af de to forældre, der hjalp weekenden igennem. Her fik pigerne rørt sig til tonerne af bl.a. Gangnam Style til stor morskab for alle. Frokosten blev indtaget udenfor i det skønne vejr, som weekenden igennem var med os på smukkeste vis.

Vinderen af lejrturneringen blev 12-årige Katrine, som end ikke går til skoleskak, men spiller skak i en voksenklub. På 2. pladsen kom Emely, mens tredjepladsen gik til Isabella. Prisen som bedste kammerat gik til Karen, som hele weekenden igennem var ovenud glad, positiv og hjælpsom – især når der var optræk til konflikt. Stort tillykke til pigerne og tak for en fantastisk pigeskaklejr, som udelukkende bød på positiv stemning og masser af sjov og ballade.

Vi glæder os til at byde på pigeskaklejr igen, hvortil alle pigerne gav tilsagn om, at de vil deltage.

[nggallery id=147]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat