Pigeskakdag hos Vestfjends Skoleskak

Pigeskakdag hos Vestfjends Skoleskak

På Vestfjendsskolen havde de søndag den 4. november besøg af Esmat Guindy, der spiller på det danske kvindelandshold i skak. Arrangementet var forbeholdt piger i Viborg Kredsen og Ringkøbing Kredsen, og 6 friske piger var mødt op for at hygge sig med skak og høre om Esmats oplevelser på kvindelandsholdet.

Dagen begyndte med forskellige skakformer bl.a. baby-skak og kondi-skak. Herefter var det tid til frokost, hvor der blev serveret pitabrød, inden Esmat fortalte om hendes oplevelser til OL i skak. Esmat viste billeder fra OL i Istanbul og fortalte pigerne hvordan hun var blevet god til skak.

Efter OL fortællingerne aflagde alle pigerne prøve i bronzespringeren, hvor alle pigerne fik Esmats underskrift på, at de har klaret at sætte mat med enten to tårne, konge og dronning og/eller et tårn og en konge.

Som afslutning på dagen blev der serveret kage og spillet simultanskak, hvor Esmat nåede at sætte alle pigerne mat på 10 minutter.

Se flere billeder fra dagen via Vestfjens Skoleskak.

Kunne I også godt tænke jer at få besøg af en kvindelig landsholdspiller? Så send en mail til Kvindeudvalget på kvindeudvalg@skak.dk. Kvindeudvalget består af skakspillerne Oksana og Lene samt Kvinde-landsholdstræner Thorbjørn.

Se mere om muligheden for at booke en kvindelig landsholdsspiller her.

Kontakt også pigeskakansvarlig Marie Frank på e-mail marie@skoleskak.dk for inspiration til, hvordan I kan tiltrække og fastholde flere piger i skoleskakklubben.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat