Pige-NM i Skoleskak

Pige-NM i Skoleskak

Se resultattavler, partier og billeder på www.jetsmarkskakklub.dk

5. runde

A gruppen

De ældste danske piger fortsatte desværre nedturen søndag og måtte indkassere endnu 2 nederlag. Amalie var oppe mod den senere nordiske mester – den islandske landsholdsklassespiller Hallgerdur Thorsteinsdottir. Helene spillede mod den anden islandske landsholdsklassespiller, og senere bronzemedaljevinder, Johanne Johannsdottir. Helene havde udspillet hende fuldstændig og førte med en bonde og en stilling, men noget gik galt og Helene måtte strække våben.

B gruppen

Thea spillede mod norske Maud Rødsmoen og fik en stærk forberedelse ind. Thea havde spillet hurtigt og det var tydeligt at se nordmanden var i problemer. Hun fik dog kæmpe sig ud af det og dagens længste parti endte derfor med en remis.

Kristine og Sif spillede danskeropgør – og det var en noget rodet affære. Kristine mistede en officer, men fik kæmpe sig tilbage i kampen og lukket Sifs ekstra løber inde. Desværre for Kristine fandt hun ikke den bedste fortsættelse og det endte med en sejr til Sif.

C gruppen

Mette fik en oversidder i sidste runde i gruppe C og kunne derfor bruge tiden på at følge de andre danske pigers dramatiske partier. Andrea fik sat tempoet ned og skruet op for spillestyrken og efter et langt, og noget omskifteligt parti med chancer til begge sider var det Andrea der kunne juble.

Endnu mere grund til jubel var der i Frejas parti. Endnu engang var hun sikkerheden selv, og spillede tålmodigt og fornuftigt mod svenskeren. Da modstanderen lavede en fingerfejl som kostede en bonde var Freja skarp og straffede det og ledte bondeslutspillet til sejr. Da de to norske tvillinger samtidig spillede remis blev det til at Danmark fik sin første nordiske mester for piger! Freja havde turneringens næstlaveste forventede score, men beviste med sin flotte præstation at hun er en særdeles værdig nordisk mester. STORT TILLYKKE TIL FREJA!

Resultater 5. runde:

Gruppe A:

Helene Søndergaard – Johanne Johannsdottir 0-1

Hallgerdur Thorsteinsdottir – Amalie Lindestrøm 1-0

Gruppe B:

Thea Nicolaisen – Maud Rødsmoen ½-½

Kristine Larsen – Sif Tylvad Linde 0-1

Gruppe C:

Sara Mirza – Freja Vangsgård 0-1

Andrea Keitum – Hanne Jacobsen 1-0

4. runde bød desværre kun på 2 point til Danmark.
I A-gruppen tabte begge de danske piger efter lange kampe. Især Helene havde fint spil undervejs, men i den gensidige tidnød tabte den stærke nordmand Erle Marki Hansen. Erle er med helt fremme i toppen i A-gruppen, men kunne faktisk spille i B-gruppen qua sin unge alder, men det fravalgte hun for at møde stærkere modstandere.
I B-gruppen var der danskeropgør mellem Sif og Thea. Thea vandt hurtigt en bonde og kørte sejren hjem derefter. Kristine spillede sin 4. remis og har dermed 2 point og kan muligvis med en sejr i sidste runde nå en bronzemedalje.
C-gruppen bød på et topopgør mellem Freja og den anden tvillingesøster Marte Kyrkjebø, som Mette slog tidligere i turneringen. Efter et langt og kompliceret parti endte det med et remisslutspil. Freja ligger dermed på en udelt 2. plads – ½ point efter Hanne Kyrkjebø. De to tvillingesøstre mødes i sidste runde og Freja er oppe imod Sara Mirza fra Sverige så alt kan endnu ske.

A gruppen
Erle Marki Hansen – Helene Søndergård 1-0
Elise Forså – Amalie Lindestrøm 1-0
B gruppen
Thea Nicolaisen – Sif Tylvad Linde 1-0
Elin Nhung – Kristine Larsen ½-½
C gruppen
Marte Kyrkjebø – Freja Vangsgård ½-½
Mette Ellegård – Sara Mirza 0-1
Asta Juliusdottir – Andrea Keitum 1-0

3 runde runderapport
I 3. runde blev det til 4 point til de danske tøser. I A-gruppen kom Amalie på tavlen med en fin sejr i et parti med mange giftige varianter. Helene kæmpede sig til en flot remis mod den stærke svensker Nicole Loginger, efter en lang fight.
I B-gruppen spillede Kristine remis efter at være kommet helt skævt ud af åbningen – til pludselig at føre med en kvalitet. Hun tilbød remis og dette blev forståeligt nok accepteret af modstanderen. Thea og Sif måtte begge ned – Sif efter en ærgerlig buk som kostede dronningen efter et ellers flot parti.
Freja spillede som nævnt i sidste referat topopgør i denne runde mod islandske Veronica Magnusdottir. Det blev en lang kamp hvor en usædvanlig stilling opstod med uligfarvede løbere og ingen bønder byttede. Freja fandt en smart manøvre som vandt en bonde og efter 67 træk måtte Veronica give op. Freja fører dermed gruppe C med 2½/3 inden de sidste to resterende kampe i morgen. De sidste to danskere Andrea og Mette spillede remis med hinanden.

A gruppe
Nicole Loginger – Helene Søndergård ½-½
Caroline Hansen – Amalie Lindestrøm 0-1
B gruppe
Sif Tylvad Linde – Louise Segerfelt 0-1
Elin Nhung – Thea Nicolaisen 1-0
Hrund Hauksdottir – Kristine Larsen ½-½
C-gruppen
Freja Vangsgård – Veronica Magnusdottir 1-0
Andrea Keitum – Mette Ellegård ½-½
SE PARTIER PÅ WWW.JETSMARKSKAKKLUB.DK –> SKOLESKAK –> PARTIER

Runderapport fra 2. runde
Danskerne hævede niveauet i 2. runde og scorede hele 4 point – men det kunne faktisk let have været blevet til mere. I A-gruppen havde Helene mere medvind end i går, og efter en koncentreret indsats under overvågning af TV2 Nords kameralinse vandt Helene over svenske Caroline Hansen.

I B-gruppen spillede Thea igen rigtig fint – endda med effektivt tårnoffer i midtspillet – men unøjagtigheder fra Thea og stærkt spil af islændingen derefter medførte desværre et tab til Thea. Bedre gik det for Sif der efter at have overlevet et giftigt angreb fra modstanderen vandt en bonde og førte partiet til sejr. Kristine spillede igen sit (lidt for) hurtige spil og partiet endte med en remis.
I C-gruppen imponerede Mette Ellegård ved at spille den forberedte åbning både præcist og hurtigt, og modstanderen brugte masser af tid. I midtspillet blev det kompliceret, men Mette holdt hovedet koldt og førte derefter bondeslutspillet til en sejr. Freja spillede remis i dagens længste parti og møder i 3.runde den eneste i C-gruppen med 2 point – Veronika Magnusdottir fra Island.

A gruppen
Helene Søndergaard – Caroline Hansen 1-0
Amalie Lindestrøm – Nicole Longinger 0-1
B gruppen
Thea Nicolaisen – Hrund Hauksdottir 0-1
Louise Segerfelt – Kristine Larsen ½-½
Sif Tylvad Linde – Elin Nhung 1-0
C gruppen
Marte Kyrkjebø – Mette Ellegård 0-1
Freja Vangsgård – Hanne Kyrkjebø ½-½
Andrea Keitum – Miss X 1-0

Efter første runde

27 piger fra hele Norden er gået i gang med at kæmpe om de eftertragtede medaljer ved NM for piger. De danske piger fik en hård start og pointhøsten blev desværre kun til 1½ af 8. Ikke desto mindre imponerede de danske piger ved at spille koncentreret og kæmpe til sidste træk.  Der var danskeropgør i nederste gruppe mellem NM-debutanten Mette Ellegård og Freja Vangsgård og efter et parti som bølgede lidt frem og tilbage trak Freja det længste strå. Derudover spillede NM debutanten Kristine Larsen fra Jetsmark en flot remis mod Sara Traber Olsen fra Færøerne. Thea Nicolaisens parti, mod ratingfavoritten i B-gruppen Jessica Bengtson, bør også fremhæves. Thea stod længe bedst, men det endte desværre med et nederlag til vores danske heltinde.

Danske resultater 1. runde:

A gruppen

Helene Søndergaard – Hallgerdur Thorsteinsdottir 0-1

Johanna Johannsdottir – Amalie Lindestrøm 1-0

B gruppen

Kristine Larsen – Sara Traber Olsen ½-½

Jessica Bengtson – Thea Nicolaisen 1-0

Alise Haukeness – Sif Tylvad Linde 1-0

C-gruppen

Mette Ellegård – Freja Vangsgård 0-1

Veronika Magnusdottir – Andrea Keitum 1-0

I den kommende weekend afholdes der Nordisk Mesterskab i pigeskak. Turneringen arrangeres på skift af de nordiske lande og i år er det Danmarks tur til at være arrangør.
De dygtige danske piger har kvalificeret sig til Nordisk Mesterskab ved deltagelse i pige DM i marts måned. Danmark repræsenteres derfor af følgende:

A:
Amalie Lindestrøm
Helene Søndergård

B:
Sif Tylvad Linde
Thea Nicolaisen
Kristine Larsen

C:
Freja Vangsgård
Mette Ellegård
Andrea Keitum.

Turneringen kan følges her på siden og  på www.jetsmarkskakklub.dk
27 piger fra hele Norden er gået i gang med at kæmpe om de eftertragtede medaljer ved NM for piger. De danske piger fik en hård start og pointhøsten blev desværre kun til 1½ af 8. Ikke desto mindre imponerede de danske piger ved at spille koncentreret og kæmpe til sidste træk. Der var danskeropgør i nederste gruppe mellem NM-debutanten Mette Ellegård og Freja Vangsgård og efter et parti som bølgede lidt frem og tilbage trak Freja det længste strå. Derudover spillede NM debutanten Kristine Larsen fra Jetsmark en flot remis mod Sara Traber Olsen fra Færøerne. Thea Nicolaisens parti, mod ratingfavoritten i B-gruppen Jessica Bengtson, bør også fremhæves. Thea stod længe bedst, men det endte desværre med et nederlag til vores danske heltinde.
Danske resultater 1. runde:
A gruppen
Helene Søndergaard – Hallgerdur Thorsteinsdottir 0-1
Johanna Johannsdottir – Amalie Lindestrøm 1-0
B gruppen
Kristine Larsen – Sara Traber Olsen ½-½
Jessica Bengtson – Thea Nicolaisen 1-0
Alise Haukeness – Sif Tylvad Linde 1-0
C gruppen
Mette Ellegård – Freja Vangsgård 0-1
Veronika Magnusdottir – Andrea Keitum 1-0.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat