Pige NM 2008 i Norge – Alle runder

Pige NM 2008 i Norge – Alle runder

1.runde

Her i Norge skinner solen fra en skyfri himmel og vi benyttede dagen til at tage en tur ind til Oslo, shoppe en smule og se lidt sightseeing. Pigerne nød at spise is på havnen i det gode vejr – og mens shoppingen blev klaret blev de tilstedeværende fædre parkeret med en god kop kaffe.

På billedet er coach og pigeskakansvarlig Marie Frank i aktion!

Men tilbage til skakken – 1. runde er færdigspillet og pointhøsten gav for Danmarks vedkommende 1½ point.

I A-gruppen spillede Louise Højen remis – umiddelbart var partiet i balance det meste af vejen og remis virkede som et fint resultat.

I B-gruppen måtte Lisa som den første ned. En bedre modstander udnyttede en lille fordel, og selvom Lisa kæmpede måtte hun ned til sidst.

Amalie spillede et rigtigt godt parti mod den stærke islænder som vandt sølv ved sidste NM for piger og førte undervejs med en bonde. En regnefejl i slutspillet kostede desværre, og Amalie måtte ned.

Maria-Theresa spillede som den sidste dansker og stod undervejs helt fantastisk! Desværre svigtede rutinen da det gjaldt, og et ærgeligt nederlag blev resultatet.

I C-gruppen gjorde uheldig lodtrækning at vore to danske spillere Emma Christensen og Metteline Ipsen mødtes i 1.runde. Begge spillere spillede et flot parti, men Metteline trak det længste strå, og en hård modstander venter i morgen.

Alt i alt er der gode takter fra de danske piger – og jeg er sikker på der snart kommer flere point på kontoen 

Følg med på turneringens officielle hjemmeside ved at klikke her.

2.runde

I A-gruppen tabte Louise Højen mod Line Holen fra Norge. Louise kom rigtig fint fra åbningen med sort, men overså desværre at Line kunne tage en officier og selv ikke et kongeangreb kunne redde Louise. Et ærgeligt nederlag, da Louise virkede som en bedre spiller umiddelbart.

I B-gruppen var der danskeropgør mellem Lisa og Maria-Theresa, og Maria-Theresa blev noget så grueligt snydt i åbningen, og gav herefter hurtigt op.
Amalie spillede mod islandske Ulker Gasanova, og i vanlig angrebsstil kørte hun den stakkels islandske spiller over, og pointet kom sikkert i hus – et flot parti af Amalie.

I C-gruppen mødte Metteline svenske Louise Segerfelt. Metteline vandt flot en kvalitet, men da sejren skulle sikres svigtede rutinen og hun fik spillet lidt for hurtigt. Modstanderen fandt en smart kombination, og Metteline måtte ned i slutspillet. Emma mødte Hrund Hauksdottir og også her førte vi med en kvalitet efter en smart kombination af Emma. Modstanderen kæmpede dog godt, og pludselig var det Emma der skulle forsvare sig. Det gjorde hun rigtig godt og remis blev resultatet.

Den danske delegation i højt humør!

3.runde

I A-gruppen udspillede Louise norske Lisbeth Haugsvær og der var på intet tidspunkt tvivl om hvem der skulle vinde det parti.

I B-gruppen mødte Maria-Theresa islandske Ulker Gasanova, som vist ikke helt var kommet sig over tæskene fra Amalie. MT vandt hurtigt en bonde i åbningen, men hun blev en smule for overmodig og fik ikke kongen i sikkerhed i tide. Det kostede undervejs en officer, men på mirakuløs vis reddede MT en remis og kom på tavlen.

Amalie og Lisa stod for dagens andet danskeropgør. Amalie kom klart bedst fra start, men Lisa fik stablet noget modspil på benene og slutspilseksperten Lisa endte derfor med at vinde i et heftigt tidnødsdrama.

I C-gruppen spillede Metteline mod ratingfavoritten Jessica Bengtsson. Metteline spillede et af sine bedste partier og førte undervejs med en bonde, men stillingen var svær og til sidst var det Jessica der kunne noteres for en sejr.

Emma spillede mod c-gruppens absolutte mini-put Hildur Johannsdottir, som nærmest ikke kan nå den fjerne ende af brættet. Emma vandt smart et tårn, men spillede herefter lidt skævt og Hildur fik et stærkt angreb mod kongen. Det endte med et slutspil hvor til sidst kun kongerne var tilbage, og først da blev spillerne enige om remis.

4.runde

I A-gruppen spillede Louise mod den stærke islandske spiller Elsa Maria. Undervejs havde Elsa nogle giftige muligheder, men Louise holdt balancen og en remis blev resultatet.

I B-gruppen spillede Amalie mod den virkelig stærke spiller Angelina Fransson. Amalie spillede åbningen fint, men fik problemer i slutspillet og en kraftig hovedpine gjorde at hun tabte.
Lisa spillede mod svenske Marie-Thin og kom fint ud af åbningen, men hun blev nervøs for at spille videre, og tilbød remis, som blev modtaget med kyshånd.
MT spillede mod Åsa Olsen fra Færøerne. Hun blev hurtigt tilbudt remis, men afslog dette og vandt sikkert.

I C-gruppen vandt Metteline hurtigt og flot mod Hildur (som bare er 8 år gammel!)
Emma spillede ligeledes en fin remis mod Hulda, og alt i alt viste 4.runde jeg som den bedste danske runde med hele 4,5 point.

5. runde

I A-gruppen måtte Louise Højen op mod den senere nordiske mester Katrine Tjølsen. Louise havde tilmed sort, og bevarede længe balancen, men til sidst fandt Katrine noget smart og hun kunne dermed kalde sig Nordisk mester i A-gruppen.

I B-gruppen var der nok engang danskeropgør denne gang mellem Amalie og MT. Det blev en noget rodet affære, og Amalie viste sig som det bedste rodehovede og vandt dermed partiet.
Lisa stod for dagens store drama. Hun kunne med en sejr sikre sig bronzemedaljen hvis Hallgerdur vandt mod Marianne. Lisa gjorde sit og vandt på flotteste vis mod den stærke norske spiller Maren Stangeland på 1729 – men partiet mellem Hallgerdur og Marianne blev desværre remis, og Lisa endte på en flot 4.plads (delt 3.plads!). Der ryger samtidig 99 ratingpoints ind på kontoen. Meget flot klaret af Lisa.

I C-gruppen måtte Metteline ned mod norske Erle Hansen som dermed vandt sølvmedalje. Emma spillede mod endnu en medaljetager den færøske Sara Traber Olsen. Emma lavede en fingerfejl i åbningen og havde det svært resten af partiet, men kæmpede bravt.

Alt i alt er der grund til at være tilfreds med de danske spillere. De har spillet nogle flotte partier og til flere af spillerne er der ligeledes pæne ratinggevinster på vej.

I aften står den på Chips-Party og Amalie og Lisa har lovet at mixe en lækker dip .

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat