Pige DM er i gang

Pige DM er i gang

Forventningsfulde piger fra hele landet ankom lørdag middag til Pige DM på Jyderup Skole. Inden den første af i alt 7 runder blev sat i gang, var der mulighed for at stille sulten og tørsten med sandwich og saft til alle fremmødte.

Til at byde de mange deltagere velkommen til det største Pige-DM i 10 år, var arrangøren Svend Ellegård Christensen og Marie Frank, som er pige-skoleskak ansvarlig. Marie, som er tidligere Danmarksmester i skoleskak, fortalte blandt andet om sine egne oplevelser med skoleskak gennem årene og gav deltagerne gode vinder-råd, så de kunne være fuldt ud beredte på dagens kommende kampe.

Kl. 13.30 blev første runde sat i gang, og mens pigerne spillede skak, mødtes alle interesserede forældre til forældremøde, hvor der bl.a. blev talt om motivation og fastholdelse af pigeskakspillere. De fremmødte forældre blev også orienteret om Familieskaklejr 2012, og First Move (Nydansk Forældrenetværk), som er et integrationsprojekt, der fokuserer på at inkludere især nydanske forældre i skoleskakkens foreningsliv.

Imellem første og anden runde skak, kom NordVestNyt også forbi for at følge op på deres artikel i dagens NordVestNyt, og ville blandt andet i den anledning gerne høre Dalia El-Diraoui om hendes oplevelser med skoleskak på hendes skole Sødalskolen.

Efter dagens sidste runde skak, blev aftensmaden serveret kl. 18 og indtaget i fællesskab af alle de mange børn og unge, forældre og frivillige, der deltager i det store stævne. Den første dag i Pige DM har indtil videre været præget af super god stemning og mange nye venskaber blandt deltagerne. Men dagen er ikke helt slut endnu, for pigerne har også en hyggelig aften i sigte med krea-værksted med glasmaling og hjemmelavede smykker og hygge café med friske popcorn og film.

Følg Pige DM på vores facebook, som løbende opdateres med flotte billeder.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat