Pige-DM 2015 er slut

Pige-DM 2015 er slut

PIGEDM1Den 14. og 15. marts blev der afholdt Pige-DM 2015 på Vestfjendsskolen. Det var en fantastisk weekend med hygge og skoleskak.

Pige-DM med skoleskak og højt humør er slut

Af Morten Sørensen

“Pige-DM 2015 blev afholdt på Vestfjendsskolen 15 km syd for Skive. 45 piger fra hele landet dystede om mesterskabet i 6 aldersgrupper, dog spillede de ældste piger i aldersgruppe A, B og C i samme gruppe.

Ved ankomst til skolen fik pigerne udleveret navneskilt og en lille goodie bag med sponsorgaver. Efter indkvartering og frokost begyndte selve turneringen. Der blev spillet 4 runder lørdag og 3 runder søndag.

Allerede fra start blev der med stor koncentration kæmpet om pokaler og Nordisk Mesterskab kvalifikation, og som det naturligste i verden blev der givet hånd før og efter en kamp, og pigerne hjalp hinanden med at sætte brikker op efter hver runde. Skak er en gentleman sport, og det udløste da også en af weekendens mange rundepræmier, da en pige fra 0. klasse viste sin modstander, hvordan modstanderen kunne sætte hende skakmat. I hver runde blev 2 partier vist på live-bræt, og de skakinteresserede forældre kunne følge med på projektoren i forældrelokalet, og resten af verden kunne følge med på internettet. Partierne ligger stadigvæk på www.pigedm.dk.

I løbet af dagen spredte der sig en duft af helstegt pattegris fra grillen, der havde været i gang siden kl. 8.30, og selvom pigerne – og især de medrejsende fædre, gjorde et ihærdigt forsøg på at spise op, var der mere end nok kød nok til alle.

Kl. 19.00 afgik bussen til Daugbjerg Kalkgruber for de piger og forældre, der havde lyst til en lille udflugt. Indehaveren gik forrest med en petroleumslampe ned i dybet. Da vi var kommet 30 m under jorden, stoppede hun op og fortale om kalkudvinding i gamle dage og nogle historier om Jens Langkniv, der gemte sig for kongens mænd dybt nede i gruberne. Herefter blev vi sluppet fri til at undersøge hulerne på egen hånd. Det var lidt (u)hyggeligt at gå rundt dernede, hvor man kunne se flagermusene hænge på væggene. Heldigvis fandt alle ud af de underjordiske gange igen og kom med bussen tilbage til Vestfjendsskolen.

Lørdag aften blev der selvfølgelig også tid til den traditionelle simultanskak mellem pigerne og pigeskak ansvarlig i Dansk Skoleskak, Marie Frank-Nielsen. For mange af pigerne er det en tradition, at der skal spilles simultant mod Marie. I år måtte Marie dog erkende, at pigerne bare er blevet for gode, og de 25 minutter, hun havde givet sig selv til at slå pigerne, var for lidt, hvilket udløste en del velfortjente gratis slush ice i kiosken til de stolte piger, der vandt.

Søndag
Søndag formiddag fortsatte turneringen, og det skulle nu afgøres, hvem der kunne kalde sig Danmarksmester. Særligt spændende blev det i F-gruppen, hvor det var alle mod alle, og Sille Augusten og Nanna Ehrenreich begge endte med 6,5 af 7 og måtte ud i omkamp, inden Nanna efter et tæt parti kunne kalde sig Danmarksmester. Nummer 1 til 3 i hver aldersgruppe kan ses herunder.

Kl. 13 var der præmieoverrækkelse, og alle piger fik en kanin-bamse med Pige DM t-shirt på.  Selv blandt de store piger vakte den begejstring. Derudover var der pokal til nr. 1, 2 og 3 i alle aldersgrupper. Blandt de skoler, der havde mindst 3 deltagere, blev der trukket lod om en overnatning for op til 25 personer i Skandinavisk Dyrepark til en værdi af 4.500 kr. Det blev Atheneskolen, der vandt præmien.

Der var stor enighed om, at det havde været et vellykket pige DM, og mange piger har allerede meldt deres ankomst til næste års Pige-DM”.

Resultater
Gruppe A: 1: Thea Nicolajsen (Viborg Skakklub), 2: Ellen Kakulidis (Aalborg skakforening), 3: Freja Vangsgård(Vejlby-Risskov skakforening)
Gruppe B: 1: Mia Louise Gammeltoft (Korsør Skakklub), 2: Karolina Højgaard (Terndrup Skakklub)
Gruppe C: 1: Ellen Fredericia Nielssen (Skakforeningen ØBRO), 2: Anna Hedelykke Jensen (Nordre), 3: Pernille Højer (Jetsmark)
Gruppe D: 1: Elisabeth M. Møller (Frem), 2: Nienke van den Brink (GSF-Caïssa), 3: Katrine Højer (Jetsmark)
Gruppe E: 1: Sigrid E. Jørgensen (Roskilde Skakklub), 2: Andrea Kongskov (Hornslet), 3: Katrine Bagger Thomsen (Vestfjends)
Gruppe F: 1: Nanna Ehrenreich (Hinnerup), 2: Sille Augustesen (Raskmølle), 3: Agnethe Mortensen (Vestfjends)

Stor tak til Morten Sørensen for den fine beretning.

Spørgsmål? Kontakt Morten Sørensen på ms@morten-sorensen.dk / 2487 0030.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat