Nyuddannede skoleskaklærere

Nyuddannede skoleskaklærere

P1020518I slutningen af sidste uge var 10 skoleskaklærere samlet i Aarhus for at deltage på Dansk Skoleskaks skoleskaklærer-uddannelse (SSLU). Uddannelsen er et efteruddannelsestilbud til alle lærere og pædagoger, der ønsker enten at starte skoleskak på deres uddannelsesinstitution, eller at gøre deres nuværende skoleskaktilbud endnu bedre.

Selvom nogle af kursisterne ikke kendte til Skoleskak i forvejen, kan de nu, efter skoleskaklærer-uddannelsen, varetage et undervisningsforløb i skoleskak på deres skole eller SFO – fra den første briks gang og værdi til åbningsfælder og skakmat.

Under anvendelse af walk-the-talk-princippet lærte kursisterne forskellige skoleskakformer og -aktiviteter som fx ”De tapre riddere” og ”Frem i bussen” (se artikelfoto). En deltager udtalte ved uddannelsens afslutning:

”Jeg føler mig helt klar til at undervise i Skoleskak”

Mange af kursisterne var begejstrede for skoleskakkens mange facetter, og glædede sig til at komme hjem og undervise på deres lokale skole eller i deres lokale SFO. Blandt andet udtalte en deltager, da kursisterne øvede sig i skoleskak ved at spille med hinanden:

”Tænk hvis man kunne få sin 4. klasse til at være stille…”

Et flertal af kursisterne udtrykte efter uddannelsen stor interesse for at komme på fortsætteruddannelsen, SSLU2, der vil løfte kursisternes undervisningskompetencer indenfor skoleskak yderligere, ved hjælp af blandt andet dybdegående IT- og skakstrategiundervisning.

Du kan læse mere om skoleskaklærer-uddannelsen her.

Du kan tilmelde dig den næste skoleskaklærer-uddannelse her.

[nggallery id=156]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat