Nyuddannede hjælpetrænere

Nyuddannede hjælpetrænere

Hjælpetrænerkursus 2013, AarhusI weekenden d. 23. og 24. februar 2013 deltog 16 børn og unge i Dansk Skoleskaks hjælpetrænerkursus i Aarhus.

Formålet med kurset var at uddanne deltagerne til at blive en aktiv del af deres skoleskakklubber. Som hjælpetræner skal man kunne assistere lederen af klubben eksempelvis ved at stå for nogle aktiviteter eller tage godt imod nye i klubben, der måske endnu ikke ved, hvordan skakbrikkerne flytter.

På kurset blev eleverne undervist i alternative skakformer som kyksak og kondiskak, som kan være med til at skabe afveksling i skoleskakundervisningen. De blev også undervist i, hvordan de kunne få deres kammeraters opmærksomhed, skabe ro og hvordan de skulle lære fra sig. Måske vigtigst af alt, lærte de, hvordan de kan være med til at sikre et godt kammeratskab i deres skoleskakklub ved at være en god kammerart og opfordre andre til at være det samme.

Rundvisning i Den Gamle ByHjælpetrænerkurset foregik dels i lokaler i det levende museum Den Gamle By dels i Kulturhus Herredsvang, hvor Dansk Skoleskaks Aarhusafdeling holder til. Begge locations var med til at skabe gode rammer for didaktiske overvejelser og fordybelse i skakspillet. Men weekenden bød også på andet. Deltagerne var blandt andet på rundvisning i Den Gamle By, så film på storskærm og hjalp med vaffelbagning søndag morgen.

Alle deltagere klarede sig godt på kurset, og vi er glade for at have et nyt hold hjælpetrænere klar til at give et nap med i 6 forskellige skoleskakklubber: Vestervangskolen, Nørrevangskolen og Østervangskolen i Randers og Tilst Skole, Sabro-Korsvjeskolen og Skoleskakklubben i Kulturhus Herredsvang i Aarhus.[nggallery id=132]

 

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat