Nyt turneringsdesign: XP-turnering

Nyt turneringsdesign: XP-turnering

”XP-turneringen” blev en realitet i forbindelse med projektet “Bring Minoriteterne i Spil” (BMIS). Vi har udviklet et nyt turneringsskema, beskrevet baggrunden, reglerne og pointsystemet – alt samlet i ét dokument, der kan downloades her.

Behovet for en ny turneringsform opstod i arbejdet på en række skoler, hvor det var særligt vigtigt at kunne inkorporere og sætte fokus på sociale og læringsmæssige aspekter, udover de der måtte ligge i de traditionelle turneringsformer.

XP-turneringen er hurtigt blevet et hit på de skoler, hvor det er blevet testet. XP-turneringen tilbyder skoleskaklederne et godt redskab til at styre klubaktiviteter og samtidig gøre disse endnu mere spændende og i børnehøjde ved i øvrigt at referere til en begrebsverden, de allerede kender.

XP er et begreb, som er hentet fra rollespil/computerspil. Det står for eXperience Points og betyder på jævnt dansk: Erfaringspoint. I XP-turneringen samler man både XP ved at lave en masse forskellige opgaver, øvelser, skakrelaterede lege og almindelige kamppoint, når man spiller almindeligt mod modstandere. Erfaringspoint og kamppoint tæller dog lige meget.

Hvis i har spørgsmål eller feedback i forbindelse med XP-turneringen, bedes i venligst kontakte Mads Jacobsen på e-mail: mads@skoleskak.dk / tlf.: 2240 1488..

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat