Nyt skoleskakprojekt i Aarhus

Nyt skoleskakprojekt i Aarhus

I forbindelse med et nyt udviklingsprojekt i Aarhus har vi været en tur forbi Tilst Skole, hvor 1., 2. og 3. klassetrin hver torsdag erstatter matematikundervisningen med skoleskak.

På trods af en uges skoleskakpause grundet vinterferie havde børnene ikke glemt spillets regler, og en skov af hænder viste sig hver gang underviser Lars Hansen spurgte ind til skaktræk på det store demobræt.

Børnene har modtaget undervisning siden januar, men har allerede en stor forståelse for spillet, hvilket de er ivrige efter at vise. Flere elever spiller også skoleskak i SFO’en, hvor især ipad’en er populær, men hvor også de traditionelle skoleskakbrætter anvendes. Spørger man eleverne, er der bred enighed om, at skoleskak er en rigtig god ide;

Jeg synes, at skoleskak er rigtig sjovt, fordi man kan spille imod hinanden, og så er det sjovere end at have almindelig matematik. Udtaler en elev fra 2. klasse

SKAK+MAT© projektet er et udviklingsprojekt, hvor sammenhængen mellem skoleskak og matematik undersøges. Fem skoler med i alt 21 klasser i Aarhus deltager i projektet , som er et samarbejde mellem Dansk Skoleskak og Børn og Unge afdelingen i Aarhus Kommune. Undervisningen tager udgangspunkt i opgavebogen SKAK+MAT© samt vores spilside, hvor eleverne kan løse opgaver, som træner dem i at tælle, regne og lægge sammen, undersøge løsninger, træne kombinationer og arbejde med koordinatsystemet.

Det overordnede formål med undervisningen er at give eleverne kompetencer indenfor problemløsning, mønstergenkendelse og talbehandling.

[nggallery id=129]

 

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat