Fire nye æresmedlemmer

Fire nye æresmedlemmer

img_6871

I forbindelse med det 43. DM i skoleskak fik Dansk Skoleskak hele fire nye æresmedlemmer.

Æren tilfaldt Stig Holten (Hinnerup, Aarhus), Erik Pontoppidan (Kirkebakken, Vejle), Per Bromann (Gislinge, Vestsjælland) og Kai Bjørnskov (Haderslev, Sønderjylland), og de blev fejret af de mange børn og voksne.

Markante lederskikkelser
Alle fire æresmedlemmer har været markante lederskikkelser igennem flere årtier organisatorisk såvel som i trænergerningen. De har alle fire været kredsledere i en årrække, og Kai har tilmed været medlem af forretningsudvalget.

Stig, Erik og Per har i adskillige år været fast inventar til DM for skolehold, som de ovenikøbet både har arrangeret og vundet, og samtidig har de tre været lige så flittige i rollen som turneringsledere til det individuelle DM. Endnu her i 2016!

Kai har været med i skoleskakken siden starten, og over årene har han begået adskillige udgivelser, både bøger og nyhedsbrev. Her i 2016 er det imponerende 50 år siden, at han startede sit virke i skoleskakken!

I sin tale til de nyudnævnte æresmedlemmer fremhævede formanden for Dansk Skoleskak, Jakob Rathlev, at to af dem endvidere har haft en afgørende betydning for organisationens ledende skikkelser i nyere tid. Det var nemlig Stig, som i sin tid fik engageret ham i det organisatoriske arbejde, mens det var Kai, som i sin tid fik engageret vores generalsekretær og tidligere formand Mads Jacobsen.

Et eksklusivt selskab
Stig, Erik, Per og Kai udvider et meget eksklusivt selskab, idet kun otte personer før dem er blevet udnævnt til æresmedlem af Dansk Skoleskak siden stiftelsen i 1960.

De nuværende 12 æresmedlemmer er:
– Børge Borgå
– Svend Svendsen
– Christian Ertbjerg
– John Dahlberg
– Jens-Erik Christensen
– Mogens Keinicke
– Ejnar Johansen
– Bjarne Søndergaard
– Stig Holten
– Erik Pontoppidan
– Per Bromann
– Kai Bjørnskov

Bortset fra Børge Borgå og Jens-Erik Christensen er alle æresmedlemmer nulevende.

Stort til lykke til Stig, Erik, Per og Kai med en varm tak for en kæmpeflot indsats for skoleskakken igennem årene!

Forretningsudvalget i Dansk Skoleskak.

Spørgsmål? Kontakt info@skoleskak.dk / 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat