Ny deltagerrekord i sigte

Ny deltagerrekord i sigte

TILMELDING TIL SKOLERNES SKAKDAG 2019 ER ÅBEN

Det startede i det små med 1.365 elever fra Syd- og Sønderjylland i 2011. Siden da er Skolernes Skakdag blevet et nationalt giga-event, der hvert år har slået deltagerrekord. Den 9. februar i år var hele 47.921 elever fra 284 skoler med, og når hjernens årlige motionsdag til næste år løber af stablen for ottende år i træk, forventes det, at over 300 skoler og mere end 50.000 elever sætter sig til brættet på en dag i hjernegymnastikkens tegn. Dansk Skoleskak har nu åbnet for tilmelding til Skolernes Skakdag 2019.

Mads Jacobsen, generalsekretær, Dansk Skoleskak

I 2011 fik vi hos Dansk Skoleskak idéen om at skabe en dag, hvor skoler fra hele landet samles om skoleskak som en sjov og lærerig aktivitet. Efter knap et årti med den ene deltagerrekord efter den anden, er vi er utrolig stolte af, at det, for mange skoler, er blevet en fast tradition at deltage i Skolernes Skakdag.

ET ÅRSHJUL AF AKTIVITETER

Selvom Skolernes Skakdag afholdes samme dag i hele landet, dækker navnet over et årshjul af aktiviteter. Det gælder fx de populære aktivitetslederkurser for lærere og pædagoger samt den såkaldte PLAYMASTER-uddannelse, der er for skolernes ældste elever. Skolernes Skakdag afsluttes hvert år med en Landsfinale, der i år tiltrak hele 1.250 elever. På én og samme tid spillede de i alt 3.000 skakpartier om titlen som ’Årets Skakskole’.

Tilmeld jeres skole Skolernes Skakdag 2019, hvis I vil være sikre på en plads. Hvor mange elever, der skal deltage, hvilke skoleskak-aktiviteter I skal lave og hvor de skal foregå, kan I tage stilling til efter sommerferien.

Skolernes Skakdag 2017. Foto: Dansk Skoleskak

Skolernes Skakdag 2019 arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden og Politiken.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat