Nordiske Mesterskaber for hold

Nordiske Mesterskaber for hold

img_2050-2Fredag den 9. september til søndag den 11. september blev  der afholdt Nordiske Mesterskaber for Hold (A+B rækken) i Norge.

Heidi Kistrup fortæller om weekenden 

“Atheneskolen, der  er danske mestre for skoleskakhold i A-rækken (Nicolai Kistrup, Albert Lyng Petersen, Nienke van den Brink, Benedicte Kistrup og Rebecca Brinck-Jensen) mødte hård modstand ved weekendens Nordiske Mesterskaber for skoleskakhold i Oslo.
Det var præcis samme hold, der på hjemmebane sidste år vandt NM i B-rækken. Trods en koncentreret og flot indsats måtte de fem fra Atheneskolen erkende, at der er stor forskel på styrken i A- og B-rækken.

I første runde fredag aften mødte Atheneskolen Kunskapsskolan Uppsala Norra fra Sverige og vandt opgøret med 2½ point.
Efter en god nats søvn og hotellets overdådige morgenmad mødte holdet op til 2. runde mod det finske hold fra The English School lørdag morgen, dysten endte remis.

Lørdag eftermiddag var der mulighed for at se filmen Magnus, som havde præmiere tidligere på måneden i Norge. En underholdende film om norske Magnus Carlsens vej til at blive verdensmester i skak som 22 årig i 2013.

Lørdag aften var Atheneskolen klar til 3. runde mod Gosen ungdomsskole, det ene af de to norske hold. Den lange kamp endte med et lille nederlag 1½ – 2½.
Nattens søvn blev afbrudt af hotellets brandalarm kl 2. Alle måtte ud af sengen og ud i regnen. Frysende så vi på brandbiler og brandmænd i en time, før vi måtte gå tilbage til værelserne.

Søndag morgen mødte Atheneskolens hold trætte op til 4. runde, hvor de mødte det islandske hold fra Álfhólsskóli. Det blev rundens længste opgør og endte med en remis. Efter en kort pause startede sidste runde, hvor Atheneskolen mødte det førende norske hold fra Nordberg Skole. De fem fra Atheneskolen kæmpede bravt men måtte se sig slået på af de Nordiske Mestre 2016.

De samlede 8 point gav Atheneskolen en 4. plads ved det fint arrangerede Nordiske Mesterskab for skoleskakhold”.

Tak til Heidi for den fine beretning.

Se en oversigt over alle skoleskakkens aktiviteter, find din lokale kreds eller læs mere om Dansk Skoleskak.

Spørgsmål? Kontakt info@skoleskak.dk / 3049 0580.

 

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat