NM Hold – Stor dramatik i 5. runde

NM Hold – Stor dramatik i 5. runde

Skoleskakholdene fra Jetsmark og Jyderup er klar til at jagte det nordiske mesterskab på hjemmebane. Det sker, når holdene skal repræsentere Danmark ved weekendens store skoleskak-begivenhed i det nordjyske. Den lokale borgmester åbner NM stævnet, der spilles i flotte omgivelser på ferie og kursuscenter TranumStrand. Smukke omgivelser tæt ved skov og strand, bidrager med perfekte forudsætninger for plan, strategi og store tanker!

5. runde
Runden blev for Jetsmark og Jyderup en del bedre end den foregående runde.
Jetsmark tabte 1-3 til Island og Jyderup stod 2-2 med Sverige.
Norge vandt 4-0 over Finland.

Sidste parti i turneringen blev spillet på 4. brættet mellem Norge og Finland. Afgørelsen af dette resultat ville give Finland 3. pladsen hvis de fik remis, og et nederlag ville give Sverige bronzepladsen. Det endte med sidstgående.

1. pladsen blev overlegent vundet af Norge med en fremragende score på 19point af 20 point. 2 pladsen gik til Island med 11½ point. 3. pladsen gik, som nævnt, til Sverige med 9½ point. 4. pladsen gik dermed til Finland med 9 point. 5. pladsen blev besat af DK 1, Jyderup med 6 point, og sidstepladsen gik til DK 2, Jetsmark med 5 point.

Der skal lyde en stor tak til alle medvirkende. Arrangør v/Bjarne Søndergaard, frivillige, ledere og ikke mindst alle spillere.

4. runde
Set med danskerøjne blev 4. runde den størst tænkelige nedtur med 2x 4-0’s nederlag. Jetsmark tabte 4-0 til Sverige og Jyderup blev slået med de samme cifre af Norge.
Finland slog Island med 2½-1½.

Resultaterne for runden betyder at Norge ikke kan hentes på 1. pladsen. De har 15 point. På 2. pladsen finder vi Finland med 9 point, stærkt forfulgt af Island på 3. pladsen med 8½ point. 4. pladsen har Sverige sat sig på med 7½ point og i bunden finder vi desværre Jyderup og Jetsmark som begge har 4 point.

I sidste runde skal Jyderup møde Sverige, Jetsmark skal møde Iceland og Finland skal møde Norge.

Alle resultater, stillinger, partier og billeder kan findes på Jetsmark Skakklubs hjemmeside

3. runde
I modsætning til 2. runde blev runden lidt af en nedtur for begge hold.
Denne gang var det Jetsmarks “tur” til at tabe 4-0. Denne gang var det blot til Norge.
Jyderup fik lidt oprejsning, men tabte dog 1½-2½ til Finland.
Sverige stod 2-2 mod Island.
I toppen har Norge lagt sig klart i spidsen med 11 brætpoint ud af 12 mulige. På 2. pladsen finder vi Island med 7 point, tæt forfulgt af Finland på 3. pladsen med 6½ point. 4.-5. pladsen besættes af de to danske hold, Jetsmark og Jyderup med 4 point.
På sidstepladsen finder vi Sverige med 3½ point.

I næste runde skal Jyderup møde de stærke normænd. Jetsmark skal op imod Sverige og Island møder Finland.

2. runde
2. runde blev lidt af en blandet cocktail for de danske hold.
Jyderup tabte desværre 4-0 til det stærke islandske hold, men de havde undervejs muligheden for at hive op til flere point hjem.
Anderledes gik det for Jetsmark som vandt 2½-1½ over Finland.
Norge vandt 4-0 over Sverige.

Norge ligger samlet på førstepladsen med 7 brætpoints.
Derefter følger Island med 5 point. Jetsmark og Finland har sat sig på 3. pladsen med 4 point Jyderup ligger lige efter med 2½ point og i bunden finder vi Sverige med 1½ point.

I næste runde skal Jyderup møde Finland. Jetsmark skal møde Norge og sidste opgør er Island mod Sverige.

1. runde
Lodtrækningen før runden bevirkede at turneringens mest spændende opgør, set med danskerbriller, skulle spilles i 1. runde mellem Jetsmark og Jyderup.
Matchen svingende frem og tilbage. En overgang stod Jetsmark til at vinde, men via flot spil fra Jyderup vandt sidstnævnte matchen med 2½-1½.
Norge vandt 3-1 over Island
Finland vandt 2½-1½ over Sverige.

I næste runde skal Jetsmark møde Finland. Jyderup skal møde Island. Sverige skal møde Norge.

Optakt til turneringen
Se den udsendte pressemeddelelse fra NM arrangementet her.

Her tæller udfordrerne nogle af vore nordiske naboers skarpeste hjerner. Norge, Sverige, Island og Finland har meldt deres hold klar til kamp. Der er fire spillere på holdene plus en reserve. Mesterskabet er i A-rækken, hvor spillere lige fra 0.–10. klassetrin kan deltage, så de allerstærkeste spillere er med.

– Vi forventer stor spænding om resultaterne af kampene. Norge ser ud til at være superskrappe, men selvfølgelig lægger vi os ikke ned. Vi har før besejret norske hold, siger Bjarne Søndergaard, der er arrangør for Jetsmark Skoleskak.

Resultater, billeder m.v. opdateres løbende hen over weekenden på skoleskak.dk/Jetsmark Skoleskaks hjemmeside.

I arkivet har vi samlet oplysninger om se seneste års DM og NM stævner, hvor bl.a. verdensstjernen Magnus Carlsen har deltaget. Se mere her.

For spørgsmål vedr. de Nordiske Mesterskaber og samarbejdet mellem skoleskakklubber i Norden, kontakt venligst NM-ansvarlig, Torsten Lindestrøm, tlf.: 2844 7075 / torsten@skoleskak.dk..

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat