Nivå Bugt-Mesterskabet 2012

Nivå Bugt-Mesterskabet 2012

Fredag den 2. marts dystede 56 begejstrede børn fra Rungsted Private Realskole og Sophienborgskolen på firemandshold om at kvalificere sig til Hold DM den sidste weekend i marts. Se indbydelsen her.

De 14 hold var inddelt i to grupper fordelt efter klassetrin, og de spillede fem runder af 15 min. Nåede eleverne ikke at sætte sin modstander mat, inden tiden var gået, blev kampen afgjort ved at tælle point. En kamp vindes ved mere end 5 point til forskel, når de resterende brikker på brættet er talt op. Der blev benyttet det sociale 3-point system, hvor man får 3 point for sejr, 2 point for uafgjort (remis) og 1 point for tabt. Mikkel, lærer fra Rungsted Private Realskole, påtog sig ansvaret for at fordele holdende og holde styr på pointene.

Der var tæt kamp om placeringerne, men da alle point var talt sammen, vandt Sophienborgskolens hold begge grupper og kunne således kåres som vinder af Nivå Bugt-Mesterskabet 2012. Som bevis på deres sejr, fik skolen overrakt den store vandrepokal.

Nivå Bugt-Mesterskabet er blot ét i en række af holdevents i hele landet, hvor elever i skoletiden mødes for at dyste om kvalifikation til de lokale holdkredsmesterskaber. Se i www.skoleskak.dk/kalender, hvornår dit næste lokale arrangement løber stablen.

Dagens holdevent var direkte kvalificerende til Hold DM. Begge skoler klarede sig så godt, at de på Frederiksborg Kredsens vegne kan sende et hold af sted i både C- og B-rækken. Se resultaterne fra gruppe C og gruppe B.

[nggallery id=75].

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat