NEXT flytter brikker

NEXT flytter brikker

Dansk Skoleskak har haft Elias fra 8. klasse som praktikant i en uge. Han har bl.a. prøvet at være læringskonsulent for Dansk Skoleskak, da der var temadag på Københavns Mediegymnasium – NEXT. Det har Elias skrevet om:

EN TEMADAG MED LEG OG LÆRING

Tirsdag d. 1. november tog Dansk Skoleskak ud på Københavns Mediegymnasium – NEXT til en temadag i skoleskakkens tegn fyldt med skoleskak, sjov og læring. Alle elever fra 1.g. skulle rystes sammen og lære klassekammeraterne bedre at kende over et skakbræt.

Eleverne var glade for en dag med skoleskak frem for deres normale skoleskema, og de fik prøvet en masse sjove minigames. De fik chancen for at konkurrere mod og med hinanden i discipliner, de aldrig havde prøvet før. Klasserne blev introduceret for Fortknightskak, Arm&Hjerne-skak og Konsultationskak. Som afslutning fik 1. g’erne lov til at prøve kræfterne af mod fire undervisere og dygtige skakspillere fra Dansk Skoleskak (inklusiv mig) i en simultanskakrunde, hvor næsten 60 spil blev spillet på en gang! Selv de, der ikke spillede, blev hængende for at se og heppe på kammeraterne.

Skoleskak handler jo ikke kun om at spille, men også om at være social og styrke børn og unge mentalt. Det lykkedes i dag på Københavns Mediegymnasium, da eleverne tog nederlag med et smil, stillede brikkerne op og forsøgte igen. Der var et gennemgående godt humør, stor interesse for ny læring og en lyst til at spille skoleskak fra eleverne, uanset om de lige havde lært reglerne eller allerede var avancerede skakspillere. Vi håber vi kan gentage successen næste år.

Kontakt os på laer@skoleskak.dk // 3049 0580 og hør, hvordan I får en temadag på netop DIN ungdomsuddannelse.

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat