Nekrolog: Svend Svendsen 1932-2022

Nekrolog: Svend Svendsen 1932-2022

NEKROLOG: SVEND SVENDSEN 1932-2022

Mr. Skoleskak er gået bort i en alder af 90 år. Medstifter og æresmedlem Svend Svendsen satte et enormt præg på skoleskakken fra den spæde udvikling i 1960’erne og 4-5 årtier frem. Med et stort engagement, en ukuelig selvtillid og en sublim evne til at formidle skoleskaks potentialer i en pædagogisk kontekst stampede han et helt skoleskakmiljø op af jorden, som siden skulle blive til glæde og gavn for titusindvis af børn og unge. Han var også entreprenør på at få skoleskakaktiviteterne organiseret i landsorganisationen Dansk Skoleskak.

Arnestedet var Brobjergskolen i Aarhus, som både blev en flittig turneringsarrangør og sportsligt dominerende med fem Danmarksmesterskaber og et Nordisk Mesterskab. Senere levede energien videre på Læssøesgade Skole, der blev center og centrum for adskillige aarhusianske skakbørn. Et særligt aftryk satte Svend som lejrchef på utallige skaklejre i Tranum, Tjele og Sahl, hvor børnene stod i kø for at få en af de eftertragtede pladser i deres sommerferie eller efterårsferie.

Selvom Svend gradvist trak sig tilbage fra de mange aktiviteter i løbet af de sidste 20 år, kunne han ikke skjule sin brændende interesse og store skabertrang: Han tog meget gerne imod gæster og var lige så optaget af at høre og fortælle om skakken, som han altid havde været.

Svend fyldte 90 år i foråret, og i den anledning satte han selv ord på sit imponerende virke. Se:

Video med Svend Svenden

Interview med Svend Svendsen

Nyheden i forbindelse med hans 90 års fødselsdag i 25. april

Svend var en af de helt store kæmper, og hans helt særlige energi og entusiasme vil blive savnet meget. Æret være Svend Svendsens minde.

Thomas Ochsner, Aarhus Skakklub/Skolerne

Næstformand, Jakob Rathlev, Dansk Skoleskak

Generalsekretær, Mads Jacobsen, Dansk Skoleskak

Caroline Fredensborg
caroline@skoleskak.dk


Live Chat