Nedtælling til Skolernes Skakdag

Nedtælling til Skolernes Skakdag

Fredag den 10. februar går det løs. For andet år i træk afholdes Dansk Skoleskaks store læringsprojekt Skolernes Skakdag. Skolernes Skakdag 2012 involverer 6.500 børn og unge på 50 skoler i Syd-, Vest- og Nordjylland. I løbet af dagen skal eleverne bl.a. prøve kræfter med den sociale skakform actionskak, hvor man skifter plads og hele tiden møder nye modstandere. Derudover gennemføres der turnering i bondeskak.

Til at gennemføre Skolernes Skakdag er mere end 100 skolelærere og frivillige blevet uddannet som aktivitetsledere og introduceret for skoleskakkens metoder. Aktivitetsleder-kurserne er gennemført fem forskellige steder i Jylland.

Den roste skoleskaklærer-uddannelse afholdes flere steder i Jylland i foråret, og alle de involverede skoler får skakmaterialer, der kan bruges til skoleskak efterfølgende.

Som opvarmning til Skolernes Skakdag er der mulighed for at øve sig online på skoleskak.dk/spil, hvor man kan lære brikkernes gang, spille bondeskak på tid og meget mere.

Deltag også i Skolernes Skakdags fotokonkurrence om at tage det sejeste skoleskakbillede eller fange den bedste læringssituation. Tag billedet og send dit bud til 2264 9007 sammen med skolens navn og en kort billedtekst, så deltager du i konkurrencen om smartphones fra Bibob og spil fra skakshoppen.dk, hvor man også kan købe det officielle ’Skolernes Skakdag skaksæt’ til rabatpris!

Læs mere på www.skolernesskakdag.dk.

Husk at du også kan følge med i Skolernes Skakdag på Facebook via facebook.com/skoleskak.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat