National Vidensdag

NATIONAL VIDENSDAG OM SKOLESKAK 2019

 

National Vidensdag om Skoleskak 2019 den 10. maj i Odense. Nærmere om program om lokation følger.

2018: SKOLESKAK, INKLUSION & DET 21. ÅRHUNDREDE

Sammen med praktikere og forskere satte vi til National Vidensdag om Skoleskak 2018 fokus på skoleskak og læring via spørgsmålene: Hvad kan skoleskak i inklusions- og specialundervisningsarbejdet? Hvordan arbejder man teambaseret med skoleskak? Og hvordan passer skoleskak ind i ‘Det 21. århundredes kompetencer’?

 

Du kan allerede booke plads på næste års vidensdag. ‘Early Bird’-billetterne er sat til salg på Skakshoppen.dk.

Oplægsholdere til National Vidensdag om Skoleskak 2018

CHRISTIAN QUVANG

Ph.d. & Cand.Pæd Psych., Nationalt Videnscenter for Inklusion og Eksklusion

Oplæg: Skoleskak, inklusion og specialundervisning

HANS-PEDER LUND

Matematiklærer, matematikvejleder og skoleskakansvarlig, Tornhøjskolen

Oplæg: Teambaseret skoleskak

ULF DALVAD BERTHELSEN

Ph.d. & Mag.art., Institut for Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet

Oplæg: Skoleskak og det 21. århundredes kompetencer

SUNE BERG HANSEN

7-dobbelt danmarksmester i skak

Oplæg: Stormesterskak

NETVÆRK I FLOTTE OMGIVELSER

Udover spændende oplæg bød vidensdagen i 2018 på ekstra tid til netværk, hvor deltagerne kunne møde eksperter og praktikere og få inspiration til egen praksis. I samarbejde med Dansk Skoleskaks konsulenter, kunne lærere og pædagoger blandt andet blive klogere på, hvor deres skole befinder sig på ‘Skoleskakrejsen‘, som er den transformationsrejse, Dansk Skoleskak og alle medlemsskoler i øjeblikket er en del af.

 

Der var derudover adgang til LEGO® Square på dagen, hvor man kunne deltage i byggeriet af en gigant LEGO® mosaik – et verdensrekordforsøg.

DUEL MED EN STORMESTER

Som afslutning på National Vidensdag om SKoleskak 2018 fik vi besøg af den 7-dobbelte Danmarksmester i skak, Sune Berg Hansen. Udover et spændende oplæg om hans erfaringer med skoleskak og som professionel skakspiller, udfordrede han henholdsvis Dansk Skoleskaks formand, Morten Rud Pedersen samt en heldig vinder fra publikum til en duel på skakbrættet.

 

Det blev til to drabelige dyster, som publikum kunne følge med i live, på storskærm. Sune Berg Hansen havde kun 1 sølle sekund tilbage på uret, da han satte Morten Rud Pedersen skakmat. Imponerende og actionpacked.

 

Se mere på Facebook.

ÅRSMØDE

Dansk Skoleskaks Årsmøde blev afholdt i forlængelse af National Vidensdag om Skoleskak 2018. Flere medlemsskoler, bestyrelsen og stævneudvalget deltog i mødet. Efter Årsmødet var alle mødedeltagere inviteret til fælles middag.