Mr. Skoleskak fylder 80 år!

Mr. Skoleskak fylder 80 år!

En af skoleskakkens gamle kæmper fylder rundt. Det er Svend Svendsen – ofte også kaldet Mr. Skoleskak – der fylder 80 år. Svendsen var en af de helt centrale kræfter, da Dansk Skoleskak blev stiftet i 1960 og vandt frem i årene derefter. Lærergerningen på Brobjergskolen i Aarhus gjorde det naturligt at starte skoleskak samme sted, og det førte til flere hold-DM for skolehold og sågar et Nordisk Mesterskab i 1980.

I jubilæumsbogen “Skoleskak i bevægelse – glimt fra 1960-2010” omtaler Peter Dürrfeld fødselaren således: ”Brobjergs sympatiske leder, Svend Svendsen, rundede de halvtreds under stævnet (hold-DM 1982). Hvert et pænt ord, der blev sagt til ham i den anledning, var velfortjent: Svend var indbegrebet af en god skoleskakleder og en sand gentleman”.

Dansk Skoleskak ønsker Svendsen hjerteligt tillykke med fødselsdagen!

På billedet ses en ung Mr. Skoleskak på en af de første skaklejre – en tradition som Svendsen også var med til at starte, og som tusindvis af børn og unge siden har haft stor glæde af. Svendsen var ligeledes kendt som mangeårig rejseleder og arrangør, når skoleskakhold drog udenlands. Her var især England et foretrukken rejsemål.

Udover at være en af de centrale kræfter, ved Dansk Skoleskaks stiftelse i 1960 er Svend Svendsen desuden en af organisationens få udvalgte æresmedlemmer, der tæller en eksklusiv skare af skoleskakkæmper. Foruden Dansk Skoleskaks grundlægger, Børge Borgå og Mr. Skoleskak – Svend Svendsen, tæller æresmedlemmerne Jens-Erik Christensen, Nordjylland, Christian Ertbjerg, Ringkøbing samt John Dahlberg og Mogens Keinicke, Fyn, Ejnar Johansen, København og Bjarne Søndergaard, Nordjylland.

Det er tydeligt at æresmedlemsskab af Dansk Skoleskak ikke er en retrætepost eller et farvel til organisationen, da de 4 sidstnævnte stadig er meget aktive i Dansk Skoleskak, kredse og lokale klubber.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat