Mental sundhed i fokus

Mental sundhed i fokus

Dansk Skoleskak var i går med, da der blev taget forskud på den verdensomspændende kampagne, Sundhedsugen for Mænd, der løber fra  d. 10. – 17. juni 2013. I år er der især fokus på mænds mentale sundhed, hvilket gør Dansk Skoleskaks deltagelse ekstra relevant.

I Aarhus var der arrangeret et event i Trige, hvor fokus på mænds sundhed var i centrum. Her havde Sundhedscafeerne skabt en markedsplads med aktiviteter, som mænd og andre interesserede kunne komme og deltage i og prøve kræfter med. Bl.a. kunne man forsøge sig som bokser, få hjælp til CV og jobansøgninger, få lavet et sundhedstjek hos en sygeplejeske og endelig havde de besøgende mulighed for at prøve kræfter med skoleskak og dyste mod repræsentanter fra Dansk Skoleskak, som fik kamp til stregen.

Primært børn var tiltrukket af skoleskakkens tilstedeværelse, og imponerende mange børn havde helt styr på bønder, løbere og springere. Interessen for skoleskak fra forældrenes side var også tilstede, og der blev udleveret materiale om, hvad skoleskak kan bruges til, og hvordan man kommer i gang med skoleskak på sit barns skole.

I næste uge, når sundhedsugen for alvor går i gang, er Dansk Skoleskak også involveret, når der laves events foran Kulturhus Herredsvang i Hasle, Aarhus. Her vil skoleskakken være repræsenteret ved en fortovscafe såvel tirsdag som onsdag, hvor alle interesserede kan komme forbi til en uformel skoleskakdyst. Derudover er der lynskak på programmet, og endelig har forbipasserende mulighed for at spille blindskak mod en af skoleskakkens medarbejdere.

Alle er velkomne! Læs mere om eventet her.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat